Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Hoge energierekening, wat nu te doen! Lees de tip van de week

Algemeen

Son en Breugel - De tarieven voor gas en elektriciteit zijn omhooggeschoten. Steeds meer inwoners zijn op zoek naar besparing en verduurzaming van hun huis. De duurzaamheid van uw woning vergroten en slim omgaan met energieverbruik zijn ineens hele actuele thema’s. Wat zijn de mogelijkheden, specifiek voor u? Kom eens over uw situatie praten bij het Energieloket in het Dommelhuis op zaterdag 17 december of zaterdag 7 januari tussen 11.00 en 13.00 uur met de energiecoaches van SonEnergie.

De energiecoaches hebben meer dan 100 woningen in Son bekeken, ‘gescand’ en vele tips voor besparing en verduurzaming gegeven. Die kennis delen ze graag met u in een serie tips.

Deze keer is de tip om je te verdiepen in de website www.milieucentraal.nl. Milieu Centraal is dé praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Je kunt er antwoorden vinden op vragen zoals: “Is het zinnig om het glas te vervangen in huis” of “Hoe isoleer ik mijn dak” of “Wat levert spouwmuurisolatie mij op?” Op de website zie je rechtsboven de mogelijkheid om te zoeken. Hier typ je het onderwerp in dat je interesseert, bijvoorbeeld ‘energie besparen’, ‘subsidie’ of ‘warmtepomp’. Zo kun je jezelf goed voorbereiden op een gesprek met een energiecoach. De energiecoach brengt zijn ervaring mee van de vele huisbezoeken die hij gedaan heeft. Hij ziet wellicht besparingsmogelijkheden waar je zelf nog niet aan gedacht hebt.

Ook de website van het Regionaal energieloket voor Son en Breugel geeft je allerlei nuttige tips en adviezen. Kijk eens op https://regionaalenergieloket.nl/son-en-breugel

Energiecoaches meten tijdens een woningscan ook luchtvochtigheid en CO2-gehalte. Zij kijken naar de specifieke situatie en geven nog meer tips. 

Wilt u ook meer weten? Kom eens praten bij het Energieloket op de eerste en derde zaterdag van de maand tussen 11.00 en 13.00 uur in het Dommelhuis. Wilt u ook uw woning laten scannen, word dan voor 20 euro per jaar lid van SonEnergie. Kijk even op onze website: www.sonenergie.nl of mail naar info@sonenergie.nl.