Freddie in de bloemetjes gezet
Freddie in de bloemetjes gezet Foto: Wil Feijen

Bos bloemen voor Freddie Louwers

Human Interest Algemeen / Son & Breugel Bloem zoekt vaas

Son en Breugel - Freddie Louwers kreeg dinsdag 21 januari tijdens de repetitie van de nieuwe muzikanten van harmonie Pro Honore et Veritute een bloemetje overhandigd voor de rubriek 'Bloem zoekt vaas'. Hij was verbaasd en totaal verrast nadat de deur openzwaaide en een aantal ouders naar binnenkwam.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

Er werd meteen spontaan geapplaudisseerd door verschillende ouders en de kinderen. Al vrij snel werd door enkele ouders uitgelegd dat zij de inzet en het enthousiasme waarmee hij de kinderen les geeft, ontzettend waarderen. Hij blijft doorzetten, heeft engelengeduld en de kinderen hebben allemaal een 'klik' met hem. Het is voor de kinderen een 'uitje' om naar zijn muziekles te mogen gaan.

Enthousiast
"Ik vind het superlief dat jullie dit voor mij gedaan hebben", vertelt Freddie. "Ik doe het ook met liefde en plezier." Muziek is een onderdeel van zijn leven geworden. Freddie houdt er van om met kinderen te werken en ze enthousiast te maken om ook muziek te gaan maken. Met muziek leer je naar elkaar te luisteren en samen te spelen. Freddie: "Elk kind zou iets met muziek moeten gaan doen. Voetbal kun je bijvoorbeeld niet heel je leven doen, muziek maken wel. Het zou een deel van de opvoeding op scholen moeten zijn." Freddie is met verschillende basisscholen in gesprek om muziek, net als bijvoorbeeld de gymles, in het lespakket te krijgen. "Zo kan er meer aandacht aan de jeugd, wat betreft muziek, gegeven worden. Er zijn al scholen die interesse hebben getoond en binnenkort zal dit misschien wat meer vorm gaan krijgen",vertelt Freddie trots.

Muziekliefde
"Waar mijn muziekliefde vandaan komt, weet ik niet. Mijn beide ouders zijn niet muzikaal. Toen ik tien jaar was, ben ik eens gaan kijken naar een muziekcursus bij PHEV. Daarvoor speelde ik al blokfluit", blikt Freddie terug. "Dit jaar is mijn vijfentwintigjarig jubileum binnen het Harmonieorkest van Pro Honore et Virtute. Ik ben inmiddels ook al jaren bestuurslid en ben muzikant bij De Bloaskaken. Mijn club is mijn hobby", aldus een enthousiaste Freddie.

Opgeven
Wil jij iemand opgeven voor de rubriek 'Bloem zoekt vaas', stuur dan een email naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl. Vermeld wie je een bos bloemen zou willen geven en waarom. De redactie maakt een keuze uit de inzendingen. 

'Mooi boeket bloemen zoekt een lege vaas' wordt mogelijk gemaakt door:
Bloemsierkunst Le Soleil, Markt 5, Son en Breugel.

Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 17 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 18 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 20 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen