Tieners van Toen tijdens het 15 jarige jubileum concert
Tieners van Toen tijdens het 15 jarige jubileum concert Foto: Giti Entezami

Kioskoptredens in de maand augustus

Toerisme

Son en Breugel - Ook de komende vakantieweken valt er voor de thuisblijvers onder ons weer van alles te beleven op de Sonse kiosk op het Kerkplein. Als de weergoden willen meewerken treden de volgende groepen en artiesten op:

Woensdag 10 augustus 19.00 – 21.00 uur Duo Pastinakel
.Een van de meest populaire muzikale acts op het podium van de Sonse kiosk is al een aantal jaren Pastinakel. Pastinakel is een duo dat bestaat uit Terry Emons (contrabas) uit Veghel en Pieter van den Boom (gitaar) uit Son. Zij stonden al eerder op de kiosk met hun veelzijdig repertoire van klassiekers. Wegens groot succes door het publiek weer teruggevraagd voor een nieuw optreden deze zomer.

Zaterdag 13 augustus 14.00 - 16.00 uur Muziekkapel Unity
Op dit moment bestaat deze groep Eindhovense muzikanten uit 26 personen. De kapel is in 1990 opgericht, en speelt diverse soorten muziek. Van polka tot rock, en van marsen tot walsen, dus in diverse stijlen. Met veel plezier muziek maken is het motto van deze groep. De naam “Unity” werd gekozen, omdat de kapel staat voor eenheid, maar ook voor spontaniteit en een grote dosis enthousiasme. Dus muziek voor iedereen.

Zondag 14 augustus 14.00 – 16.00 uur Zangkoor Tieners van Toen
Het 55-plus vrouwenkoor “Tieners van Toen” is opgericht in augustus 2006. Het is een enthousiaste groep vrouwen voor wie zingen heel belangrijk is. Natuurlijk speelt de gezelligheid ook een grote rol. Op dit moment heeft het koor zo’n 35 leden onderverdeeld in drie stemgroepen nl. Sopraan, Mezzo en Alt. Het repertoire bestaat uit liedjes van de 50-60-70-80- en 90er jaren.

Zaterdag 20 augustus 19.00 – 21.00 uur Duo Eddiepieters
Pieter van den Boom en Ed Verstappen kennen elkaar sinds de prehistorie van de Eindhovense Popmuziek. Vorige week zondag reageerde een vol terras enthousiast op hun eerste optreden op de kiosk vol met gouden klassiekers en mooie Franse liedjes. Op verzoek dus nog een keer terug met een extra optreden..

Zondag 21 augustus 14.00 – 16.00 uur Tour de Kiosques
Tour de Kiosques was al enkele keren eerder in Son en wordt georganiseerd door Stichting Elbrimalefonds Vught. Van 14.00 tot 16.00 uur wordt er op de piano gespeeld door autodidact Leo Willemen en is ook zanger/gitarist Nico Weijns van de partij Leo en Nico spelen tot hun eigen genoegen, maar graag ook tot genoegen van iedereen, die er naar wil luisteren, voor jong en oud. Deze muzikanten gaan de hele zomer lang op tournee langs een aantal van de vele kiosken in Brabant. Doelstelling van de stichting is om musici, zowel (semi-) professionals als amateurs, een podium te bieden en dit zonder winstoogmerk. Het optreden op de kiosk is net als alle andere gratis te bezoeken, wel kan men geheel vrijwillig een donatie voor de stichting in de bus deponeren.

Woensdag 24 augustus 19.30 – 21.30 uur Just4fun
Deze groep is in 1986 opgericht door oud leden van de showband “Die Tambourijnen van Die Stadt Eyndhoven”. Momenteel bestaat de groep uit 32 fanatieke muzikanten met instrumenten zoals trompetten, saxen, baritons, trombones, bassen en slagwerk. De muziek die ze maken zijn populaire nummers, en dat zijn oude nummers maar ook hedendaagse. Omdat het merendeels luistermuziek is en ze mobiel zijn worden ze veel gevraagd voor braderieën, Sportevenementen, (wijn)feesten, Sint en kerst evenementen.

!