Afbeelding
Foto: ingezonden

Valse start

Sport

Son en Breugel - Eindelijk was het zo ver. Het moment waar menig liefhebber van kolderieke voetbalavonturen reikhalzend naar uitkijkt: de competitiestart van SBC7. Na wisselend succes in de bekercampagne, aangevuld met een weekje rust, mocht uw favoriete voetbalelftal het nieuwe seizoen letterlijk en figuurlijk aftrappen. Of ja, de toss werd gewonnen, waardoor deze eer aan de tegenstanders uit (Nieuw) Woensel te beurt viel.

Bij de oranjezwarten was er nog steeds sprake van een heuse hosannastemming. Hoe kan dat ook anders: na een imponerende zegereeks aan het eind van het vorige seizoen werd uiteindelijk de tweede plaats bemachtigd. Dit jaar lijkt het kampioenschap dan ook een realistische doelstelling. Men kan zich de beelden van laveloze teamgenoten op de Europalaan, het 18 septemberplein en de plaatselijke horeca nog vaag herinneren, waardoor een herhaling van dergelijke festiviteiten door het hele team aangemoedigd zal worden.

Toch bleken de neuzen nog niet allemaal dezelfde kant op te staan. Hoewel het zonnetje scheen en er eindelijk weer eens op natuurgras gevoetbald mocht worden, meldden slechts negen spelers uit eigen gelederen zichzelf klokslag 11:15 in de kantine. Het gevolg was een onherkenbaar zevende. Een vreemdelingenlegioen waar ze zelfs bij Ajax van zouden schrikken.

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Dat blijkt ook te gelden voor de gemiddelde amateurvoetballer. Ondanks een uitbreiding van de wedstrijdvoorbereiding, er komen tegenwoordig zelfs hesjes aan te pas, stond het vizier aan Sonse zijde niet op scherp. Aan de andere kant wist de tegenstander gelegenheidskeeper J. Buijs tweemaal te verschalken. Eindstand: 0-2.

En hoewel je zou denken dat de gifbeker na het laatste fluitsignaal wel leeg zou zijn, was dit slechts ten dele waar. Met de Eredivisiekraker Ajax-Feyenoord op het programma vulde de SBC-kantine zich al snel. Helaas voor de Ajacieden onder ons was er slechts één tientje gelapt toen de 0-3 van Feyenoord op het scorebord verscheen. Het wangedrag van de zogenaamde Ajaxsupporters wierp vervolgens een schaduw over wat al een gitzwarte middag was. Sven Mislintat werd dezelfde dag nog ontslagen. We zijn zeer benieuwd of zijn Sonse evenknie, J. Breider, eenzelfde lot is bezegeld na deze vertoning van een onherkenbaar zevende.