Marjon Rovers
Marjon Rovers Foto: MooiSonenBreugel

Marjon wil graag bewoners Zonhove op de ijsbaan laten genieten

Algemeen Winter Event Son en Breugel

Son en Breugel - Winter Event Son en Breugel kan niet zonder vrijwilligers. Want je kunt nog zo’n mooie ijsbaan neerleggen en je kunt nog zo’n mooi programma maken met activiteiten op en rond de ijsbaan…zonder vrijwilligers gaat het feest niet door. Gelukkig zijn er al veel vrijwilligers die zich hebben aangemeld. Marjon Roovers is daar eentje van. Ze vertelt hoe ze betrokken is geraakt bij Winter Event Son en Breugel en waar ze zich voor in gaat zetten.

Redactie: Ineke van Uden

“Jaren heb ik mee mogen helpen met Beach Event Son. Onze schoonzoon Marc van Witzenburg met zijn vrienden Ronnie Brans, Bas Kruijswijk, Pieter Egmond, Erik Kapteijns en Stijn van der Vleuten konden bij dat evenement ook al veel vrijwilligers gebruiken. Nu gaat het bij Winter Event Son en Breugel om drie-weken-lang ijspret. Een hele mooie uitdaging voor die mannen. Maar wat hebben ze een werk op hun hals gehaald. Daar hebben ze echt veel hulp bij nodig”, vertelt Marjon Roovers. 

Rolstoel op het ijs
Marjon was bij de avond die de zes vrienden hadden georganiseerd om ideeën op te halen wat ze allemaal op en rond de ijsbaan zouden kunnen gaan organiseren. Ze wist ook direct waar zij zich hard voor wil maken: “Wat kan ik me de lachende gezichten nog herinneren van voorgaande ijsfeest edities waar de bewoners van Zonhove lekker met of zonder rolstoel mochten glibberen en glijden op het ijs. Wat hadden ze een lol. Ik hoop zo dat we dat dit jaar weer voor elkaar krijgen om juist deze doelgroep ook iets op de ijsbaan aan te bieden.”

Marjon is ook vrijwilliger bij Zonhove: “Wekelijks ga ik op bezoek bij Ruud of we gaan even op het terras bij De Zwaan zitten. Ik weet zeker dat de jongens en meiden van Ruud zijn groep het geweldig zouden vinden als we het weer voor elkaar krijgen om een dagdeel de ijsbaan open te stellen voor de bewoners van Zonhove.”

De eerste contacten zijn gelegd en Marjon hoopt dat in samenwerking met Zonhove de bewoners weer kunnen en mogen genieten op de ijsbaan in het centrum van Son en Breugel. 

Vrijwilligers/maatschappelijke stage
Winter Event Son en Breugel kan nog volop vrijwilligers gebruiken: kartrekkers voor een activiteit, maar ook vrijwilligers die een paar uur bijvoorbeeld bij de schaatsverhuur actief willen zijn. Wil je je inzetten op of rondom de ijsbaan? Ga naar www.wintereventsonenbreugel.nl en bekijk de mogelijkheden. Overigens kunnen scholieren zich ook aanmelden om hun maatschappelijke stage in te zetten op of rondom de ijsbaan.

Sponsoren
Sponsoren zijn ook welkom! Ook hiervoor kun je terecht op de website. Niet alleen financiële giften zijn welkom, ook sponsoring in natura kan een optie zijn. En dat hoeft niet altijd groots te zijn. Marjon Roovers: “Wat zou het bijvoorbeeld mooi zijn als we tijdens de Zonhove activiteit een sponsor kunnen vinden die de chocolademelk en een lekkere koek wil sponsoren.”