Afbeelding
Foto: Stichting Meedoen Son en Breugel
Winter Event

Schaatsplezier voor deelnemers Stichting MeeDoen

Algemeen

Son en Breugel - Op vrijdag 29 december hebben zo’n 30 kinderen, jongeren en volwassenen vanuit Stichting MeeDoen Son en Breugel, samen met hun ouder(s), zusjes en/of broertjes kunnen genieten van een heerlijk schaatsuurtje, mogelijk gemaakt door Winter Event Son en Breugel. En genoten hebben ze!

Redactie: Patricia van Baak

In een redelijk prikkelarme omgeving, zonder muziek, kon er volop worden geschaatst of gegleden op het ijs. De hulp van zeehondjes, pinguïns of ijsbeer werd zeer gewaardeerd. Ook heerlijk om op te zitten, zoals een moeder die zich stralend voort laat duwen door haar zoon. Beiden hebben erg veel plezier. Meike is duidelijk een geoefend schaatsster. Behendig stopt ze voor een kort praatje. Nee, ze heeft geen vrij vandaag, maar ze mag later beginnen bij Braveau in Sint Oedenrode, zodat ze dit schaatsfestijn niet hoeft te missen. Meike vertelt trots dat Stichting MeeDoen al tien jaar bestaat.

Terwijl Meike weer zwierig verder schaatst, vertelt bestuurslid Diana van der Looij wat meer over deze fijne club mensen. 2 á 3 keer per maand worden er activiteiten georganiseerd, waar de deelnemers zich voor in kunnen schrijven. Iedereen kent elkaar en elke activiteit is een feestje op zich, mede door de stabiele, betrokken club vrijwilligers. Op 18 december 2023 bestond de Stichting precies 10 jaar en dat is gevierd met een speciaal uitstapje naar het Kerstwintercircus in het Parktheater Eindhoven.

Yvonne staat aan de rand van de ijsbaan te genieten van de sfeer en langs schaatsende vrienden. “Ik doe mee door te kijken,” zegt ze tevreden.
Maxime is klaar met schaatsen. Ze straalt. “Het was zó fijn.”

Inmiddels staan de dames van de Ladies’ Circle klaar om de schaatsers en kijkers te voorzien van warme chocomel, een koek en een zakje met snoepjes. En als verrassing boden zij aan Stichting Mee Doen Son en Breugel een cheque van 500 euro aan.
Met recht was dit schaatsfestijn een superfijne afsluiting van het jaar.

Afbeelding