Chris en Diana Bergmans in hun zaak Bergmans Jeanshouse in Son en Breugel
Chris en Diana Bergmans in hun zaak Bergmans Jeanshouse in Son en Breugel Foto: MooiSonenBreugel

Chris Bergmans, de eerste Ondernemer van het Jaar, blikt terug

Algemeen

Son en Breugel - De eerste Ondernemer van het Jaar in Son en Breugel was Chris Bergmans, de oprichter van Bergmans Jeanshouse. Chris werd in 2003 tijdens de eerste Ondernemersavond in Son en Breugel gekozen tot Ondernemer van het Jaar 2002. Samen met Chris blikken we terug.

Redactie: Jürgen Feuerriegel

Op 21 augustus 1992 openden Chris en Diana Bergmans de deuren van hun winkel aan de Nieuwstraat 9, waar nu New York Pizza gevestigd is. Bergmans Jeanshouse specialiseerde zich destijds in lengtematen, een uniek concept in Nederland. In een tijd waarin kleding in één maat werd gemaakt en vervolgens ingekort, bracht Bergmans Jeanshouse broeken met verschillende lengtematen op de markt, wat hen onderscheidde van andere winkels.

Het succes van Bergmans liet zien dat een goed ondernemersconcept tot groei kan leiden en dat nog meer klanten nog beter bediend kunnen worden. De erkenning van Chris als Ondernemer van het Jaar, in 2003 een nieuw fenomeen, betekende waardering en gaf een boost aan de winkel.

Na enkele succesvolle jaren bleek de oorspronkelijke winkel te klein voor het groeiende aanbod en klantenbestand. In 2011 besloten Chris en Diana daarom te verhuizen naar nummer 4 aan de overkant van de Nieuwstraat. Hierbij nam de winkeloppervlakte toe van 90 m2 naar ruim 200 m2. Dit gaf de gelegenheid het assortiment van dames- en herenkleding verder uit te breiden, en zo zette Bergmans Jeanshouse zijn groei als succesvolle onderneming in Son en Breugel voort.

Uiteindelijk, na 31 succesvolle jaren, hebben Chris en Diana Bergmans om gezondheidsredenen hun onderneming overgedragen aan een nieuwe eigenaar. Het werd een succesvolle overname: Bergmans Jeanshouse heet tegenwoordig Nummer Zestien en is nog steeds gevestigd aan de Nieuwstraat 4.

Chris kijkt terug op een prachtige tijd waarin hij, samen met zijn vrouw en het personeel, Bergmans Jeanshouse tot een succes heeft gemaakt. Hij herinnert zich ook met plezier het moment in 2003 toen hij werd uitgeroepen tot ondernemer van het jaar.

Chris Bergmans is nog steeds dankbaar voor de erkenning en waardering die hij ontving van collega-ondernemers. Hij herinnert zich het bijzondere moment waarop wethouder Bergmans (geen familie) de onderscheiding overhandigde, omdat de burgemeester verhinderd was door een ongeval bij de vrijwillige brandweer van Son en Breugel.

Terwijl Chris Bergmans nu geniet van zijn welverdiende rust, wenst hij de Lionsclub Son en Breugel succes met de organisatie van het 20-jarig jubileum van de Ondernemersavond op zaterdag 6 april 2024. We zijn benieuwd wie dit jaar in zijn voetsporen treedt als Ondernemer van het Jaar 2024 Son en Breugel en aan welke goede doelen de club kan bijdragen uit de opbrengsten van de Ondernemersavond.