Tara de voorleeskampioen
Tara de voorleeskampioen Foto: Ingezonden

Tara nieuwe voorleeskampioen Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Het was weer een spannende voorleeswedstrijd! Op uitnodiging van de bibliotheek namen kinderen in de groepen 7 en 8 van de volgende zes basisscholen deel aan de Nationale Voorleeswedstrijd 2024: De BloktempelBuitensteBinnenDe RuimteDe HarlekijnDe Stokland en De Sonnewijzer.

Het voorleesfeest vond net als vorig jaar plaats in het prachtige Dommelhuis, waar ook de bibliotheek gevestigd is. Heel veel enthousiaste leerlingen die hun voorlezer kwamen aanmoedigen, leerkrachten, papa’s en mama’s en de juryleden zaten weer gezellig bij elkaar.

De zes schoolkampioenen zijn: Sjoerd van De Bloktempel, Ketlina van BuitensteBinnen, Isabel van De Ruimte, Tessa van De Harlekijn, Margot van De Stokland en Tara van De Sonnewijzer. Wat een superprestatie, voorleeskampioen van de hele school zijn!

Bovenstaande schoolkampioenen lazen allen een fragment voor uit een zelfgekozen boek tijdens deze spannende voorleeswedstrijd, om zo de winnaar van Son en Breugel te kunnen bepalen. De jury bestond uit wethouder Jelle de Jong, Marieke Schoenmakers (LEVgroep) en Monique Wouters (boekhandel De Traverse).

De jury vond het een lastige beslissing, want alle voorleeskampioenen waren aan elkaar gewaagd. De boeken waren goed uitgezocht en er werden mooie voorleesfragmenten voorgelezen. Uiteindelijk maakte de jury bekend dat Tara van De Sonnewijzer de winnaar is. Zij las voor uit het boek ‘Gozert’ van Pieter Koolwijk. De jury: “Tara geeft een goede intro van het boek. Het stuk dat ze voorleest neemt je mee naar de achterbank van een auto. Het is alsof je met Ties en Gozert op de achterbank van de auto zit. Het enthousiasme was voelbaar door goed stemgebruik, en door de beschrijving voelde het alsof je erbij was.”

Tara zal namens de gemeente Son en Breugel worden afgevaardigd voor de Brabantse halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd, die op zaterdag 2 maart plaatsvindt. En misschien zal ze wel naar de Brabantse finale en de landelijke finale doorgaan. We wensen haar heel veel succes. Voorlopig is Tara in ieder geval dit hele jaar Voorleeskampioen 2024 van Son en Breugel.

Tara de winnares van de voorleeswedstrijd