Bloemschikken Mantelzorgcafé
Bloemschikken Mantelzorgcafé Foto: Wil Feijen

Samenzijn, elkaar ontmoeten, even weg van de zorgen en even uit je ‘hoofd’!

Algemeen

Son en Breugel - Donderdag 14 maart was er wederom een mantelzorgcafé. Appel Lee, maatschappelijk werker, en Esther Jonkers, mantelzorgconsulent van de LEVgroep, probeerden een fijne, ontspannen en gezellig middag te organiseren voor alle mantelzorgers. Zij bieden altijd iets creatiefs aan en proberen daarbij dicht bij de seizoenen te blijven. Deze bijeenkomst stond dan ook in het teken van het voorjaar; 24 mantelzorgers in de leeftijd tussen 35 tot 85 jaar hebben mooie en kleurrijke voorjaarsstukjes met het thema ‘Pasen’ gemaakt.

Gastredacteur: Esther Jonkers

Appel en Esther willen mensen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact laten komen. “Voor mij zijn de bijeenkomsten van het mantelzorgcafé heel waardevol. Je ontmoet er gelijkgestemden en hebt er leuke contacten”, vertelt deelnemer Addie. “Voor mij is het fijn om te komen knutselen en het is een gezellig samenzijn. Even andere mensen ontmoeten, weg van alle stress en natuurlijk leuke dingen maken onder het genot van een kopje koffie”, vult Josephine aan.

Lisanne vertelt: “Ik heb twee nieuwe mensen leren kennen met ook wat problemen. We hebben elkaars telefoonnummer uitgewisseld, dus voor mij betekent het meer begrip voor mijn situatie, wat ik erg fijn vind.” Deze creatieve activiteiten helpen ook deelnemer Angèle om uit de comfortzone te komen.

Graag willen Appel en Esther iedereen dit fijne gevoel geven en daarom is iedere mantelzorger van harte welkom om aan te sluiten elke tweede donderdag van de maand. Het volgende mantelzorgcafé is op 11 april van 13.00 tot 15.00 uur in het Dommelhuis (Ruimte 1.7, de trap op naar boven, eerste ruimte aan de rechterkant; er is ook een lift ter beschikking). Het thema is ‘vogels op komst’ en ze gaan vogelhuisjes bekleden met natuurlijke materialen.

Mocht je vragen hebben, dan kun je mailen naar esther.jonkers@levgroep.nl of bellen/appen naar 06-51852975. Tevens kun je toegevoegd worden aan de appgroep Mantelzorgcafé, waarin je iedere maand via een peiling uitgenodigd wordt om deel te nemen. Ook willen zij graag met mannelijke deelnemers in gesprek komen en met hen samen bespreken wat hun behoeften en wensen zijn en een passend aanbod creëren. Uiteraard zijn mannen ook heel welkom in het mantelzorgcafé

Mocht je het fijn vinden om persoonlijk kennis te komen maken, dan is Esther Jonkers elke dinsdagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur beschikbaar tijdens het inloopspreekuur in de foyer van het Dommelhuis. Hier ben je welkom voor al je vragen of zorgen rondom jouw mantelzorgtaken.

Bloemschikken Mantelzorgcafé
Bloemschikken Mantelzorgcafé
Bloemschikken Mantelzorgcafé