(vlnr) Leonie, Lydia  en Antoinette
(vlnr) Leonie, Lydia en Antoinette Foto: Wil Feijen

Antoinette, Lydia en Leonie zijn vaste bezoekers van de Ondernemersavond

Algemeen

Son en Breugel - In de aanloop naar de Ondernemersavond komen vaak mensen aan het woord die ooit zijn gekozen tot Ondernemer/Starter van het Jaar, of het zijn vertegenwoordigers van de goede doelen die een bijdrage van de Lions mochten ontvangen. Deze keer vertellen drie dames uit Son en Breugel als vaste bezoekers van deze avond hoe fijn zij dit evenement al ruim vijftien jaar lang beleven.

Redacteur: Jürgen Feuerriegel

Ze zijn geen lid van de Lions en toch komen ze al vele jaren graag naar de Ondernemersavond: drie vriendinnen die samen met hun partners elk jaar weer genieten van de goedverzorgde avonden, nu in De Zwaan en het Dommelhuis, en vroeger in de tent. Antoinette Scheepers-Verbruggen heeft een nagelstudio en haar man heeft een bedrijf voor interieurbouw. Lydia Foolen en haar man runnen het alom bekende bedrijf dat regelmatig de verlichting en het geluid verzorgt bij evenementen in ons dorp. En Leonie van den Tillaart is eigenaar van een onderneming in de uitvaartverzorging. Zij vormen samen een hechte vriendengroep met op de Ondernemersavond een vaste tafel met tien of twaalf plaatsen waar ook andere, nog onbekende ondernemers of gasten aanschuiven. Antoinette vertelt dat zij een keer aan zo’n nieuwe tafelgast op het einde van de avond een keuken heeft verkocht.

Maar ze komen met name voor de gezelligheid en de contacten met andere lokale ondernemers. ”Het eten is altijd goed verzorgd en wij vinden het een goede zaak dat beginnende en reeds langer werkende ondernemers in het zonnetje worden gezet waardoor zij hun netwerk kunnen uitbreiden”, zegt Leonie, die zelf in 2017 werd benoemd tot Startende Ondernemer van het jaar. Verder stellen zij de jaarlijkse toekenning van giften aan goede doelen zeer op prijs, want het zijn herkenbare personen en organisaties die lokaal werken aan welzijn en zorg. De dames zijn goed bekend met de goede doelen: Leonie en Lydia zijn zelf vrijwilligers bij stichting Met je Hart en zij kennen diverse vrijwilligers van stichting MeeDoen.

Antoinette is derhalve goed te spreken over de opzet van de avonden: ”Aan de ene kant is het gezellig en kun je elkaar ontmoeten, en aan de andere kant lever je als betalende gast een directe bijdrage aan sociale projecten binnen onze gemeenschap. En last but not least: de avonden zijn altijd muzikaal goed omlijst en er kan tot in de late uurtjes worden gedanst.”
“Wij hopen ook dit jaar weer op een goede opkomst en nodigen iedereen van harte uit om aan te schuiven”, besluit Lydia Foolen.