De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius Foto: Hans Waals

Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert

Algemeen

Son en Breugel /Oisterwijk - Het was gezellig druk in zaal Tiliander in Oisterwijk. Op zondagmiddag 24 maart vertoonden de jeugdige muzikanten van Pro Honore et Virtute samen met hun leeftijdgenoten van harmonie Asterius uit Oisterwijk hun muzikale kunsten. De opleidingscommissies van beide muziekgezelschappen waren al enige tijd bezig om deze uitwisseling te plannen en hadden alles goed voorbereid.

Gastredacteur: Hans Waals 

De zeer geslaagde middag begon voor de muzikanten met een kennismakingsspel en gezamenlijke repetities. Want tijdens het concert zouden de orkesten ook samen nog enkele nummers ten gehore brengen, en dan is het fijn om samen ook een keer gerepeteerd te hebben.

Om 15.00 uur stroomde het publiek de zaal in, vol verwachting wat de jeugdige muzikanten ten gehore zouden gaan brengen. De spits werd afgebeten door de samenspeelorkesten van PHEV en Asterius. Sinds oktober heeft PHEV weer een samenspeelgroep met vijf jeugdige leerlingen, die om de week bij elkaar komen om samen muziek te maken. Tijdens het kerstconcert in Berkenstaete eind vorig jaar gaven ze hun eerste optreden en nu mochten ze samen met de muzikantjes uit Oisterwijk vier nummers ten gehore brengen. Ze deden dit met verve en genoten zichtbaar van het applaus van het publiek. Heel knap als je bedenkt dat ze nog maar zo kort bezig zijn.

Ook de Malletgroep van PHEV was naar Oisterwijk afgereisd om te stralen op het podium. Dat deze veelal jonge slagwerkers talent hebben, lieten ze nog maar eens horen. Onder leiding van Marc Dufour lieten ze bekende melodieën horen zoals Mission Impossible, Moves like Jagger en het happy hardcore-nummer Wonderful days.

Vervolgens was het de beurt aan de Opleidingsharmonie van PHEV. Dirigente Marly Sengers is inmiddels enkele jaren verantwoordelijk voor dit orkest en het is duidelijk dat het in die tijd flinke stappen heeft gemaakt. Ook bij deze jeugdige muzikanten, ondersteund door enkele muzikanten die aan hun tweede jeugd bezig zijn, spatte de speelvreugde er van af. Het orkest verwende het publiek met muziek uit bekende films zoals The Incredibles, Harry Potter, How to train your dragon, en sloot hun optreden af met Barbie Girl, een inmiddels bekende klassieker die door iedereen meegezongen kan worden.

Nadat het opleidingsorkest van Asterius onder leiding van dirigente Daniëlle Ploumen hun optreden had verzorgd en ook zij met luid applaus beloond werden door het publiek, werd het podium omgebouwd zodat beide orkesten samen plaats konden nemen. De beide dirigentes mochten nog één keer de bok op om de grote groep muzikanten te dirigeren. Als één groot gelegenheidsorkest sloten ze het concert af met Highlights from Shrek 2 en Queen’s Greatest Hits. 

En hoe leuk is het dan om samen op te treden met leeftijdsgenoten die dezelfde hobby hebben als jij. Het klonk geweldig en dat werd nogmaals benadrukt door PHEV-voorzitter Hans Waals, die de muzikanten, de dirigenten en de organisatoren van beide muziekverenigingen bedankte voor hun inzet en de geweldig mooie muzikale middag die ze het publiek hadden voorgeschoteld. Veel blije gezichten bij zowel het publiek als de jonge muzikanten; een teken dat het wel goed zit met de muzikaliteit van de jeugd in Son en Breugel.

Lijkt het jou leuk om ook muziek te maken? Neem dan contact op met harmonie PHEV via opleidingen@phev.nl. PHEV biedt gratis proeflessen aan op diverse instrumenten. En je bent ook altijd welkom om op donderdagavond een keer naar de repetitie van de Samenspeelgroep of de Opleidingsharmonie te komen luisteren in het Dommelhuis.