Vlnr: Manon Vlassak leerkracht Emiliusschool, Henk Achten en Jeanne van den Brand van Stichting Kruiswerk, Martin Heeffer directeur/bestuurder Emiliusschool, Anke Derks van de Ven klasse assistent Emiliusschool en natuurlijk de leerlingen van klas Emiel A.
Vlnr: Manon Vlassak leerkracht Emiliusschool, Henk Achten en Jeanne van den Brand van Stichting Kruiswerk, Martin Heeffer directeur/bestuurder Emiliusschool, Anke Derks van de Ven klasse assistent Emiliusschool en natuurlijk de leerlingen van klas Emiel A. Foto: Ingezonden

Emiliusschool krijgt een kiddybus

Algemeen

Son en Breugel - In week 14 heeft de Emiliusschool een zogenaamde kiddybus gekregen van Henk Achten en Jeanne van den Brand van Stichting Kruiswerk. Een kiddybus is een grote kinderwagen waarmee met 6 kinderen tegelijk gewandeld kan worden. Deze wordt gebruikt door de jongste leerlingen van de Emiliusschool.

Het begon allemaal met de wensboom van de Lions club. Manon Vlassak, leerkracht bij de Emiliusschool, deed daarin een wens. Zij wenste voor de leerlingen van klas Emiel A een mooie, grote kinderwagen, zodat ze in het dorp kunnen gaan wandelen. Een deel van de leerlingen van haar klas zit in een rolstoel en de rest is nog klein en beperkt mobiel, waardoor ze niet zomaar naar het dorp kunnen lopen. Met de kiddybus kan dat nu wel. Ook de leerlingen die normaal gesproken in een rolstoel zitten, kunnen er gebruik van maken omdat er 5-puntsgordels in zitten. Hierdoor kunnen ze met meerdere leerlingen tegelijk op pad, terwijl ze voorheen meerdere rolstoelen moesten duwen. 

Henk Achten en Jeanne van den Brand, beiden bestuursleden van Stichting Kruiswerk Son en Breugel, vonden de wens van Manon in de wensboom. Stichting Kruiswerk is vele jaren geleden opgericht na het opheffen van de lokale Kruisvereniging. De stichting verleent incidenteel ondersteuning aan lokale initiatieven die gericht zijn op (en de bevordering van) de geestelijke en lichamelijke gezondheid van inwoners van Son en Breugel. Namens de stichting besloten zij om de kiddybus te sponsoren. Ze zien het als een mooi, blijvend object waar de Emiliusschool lang plezier van heeft. Met deze mooie kar kan de klas wandelingen gaan maken door het dorp en daarmee de verbinding opzoeken.

Op donderdag 4 april kwamen Henk en Jeanne naar school om de kiddybus te bewonderen. Ze vonden het prachtig om het plezier van de kinderen in de kar te zien. En uiteraard werden zij bedankt met een mooie bos bloemen en een kaartje, gemaakt door de kinderen uit de klas. Nu nog hopen op mooi weer, zodat er veel gebruik gemaakt kan worden van de kiddybus...

Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 16 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 17 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 19 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen