Pieter Foolen, Jip van Odenhoven 
 en Hans Teulings
Pieter Foolen, Jip van Odenhoven en Hans Teulings Foto: Wil Feijen

Koningsnacht en Koningsdag krijgen festivalallure

Algemeen

Son en Breugel - Er wordt al maanden gewerkt aan de voorbereiding van een grootse viering van koningsnacht en Koningsdag op het kerkplein in Son. Wat begon als een kleinschalig idee van Hans Teulings (Giggut Events) en Jip van Odenhoven (café-restaurant De Zwaan) werd gaandeweg steeds groter en professioneler. Daarbij konden Pieter Foolen en zijn team natuurlijk niet ontbreken. Inmiddels heeft het plan de allure van een professioneel festival en loopt de kaartverkoop als een trein.

Redacteur: Marc van Beek

Vorige editie
Vorig jaar was koningsnacht al een groot succes door een prachtig concert van harmonie PHEV, met gastoptredens van artiesten uit Son en Breugel. Op Koningsdag waren er toen, naast diverse andere activiteiten, concerten van tributebands. Het feest was vorig jaar gericht op een brede doelgroep, dus voor jong en oud. Toch gingen veel jongeren vorig jaar naar Eindhoven omdat het programma daar voor hen aantrekkelijker was. Dat heeft de organisatoren aan het denken gezet.

Koningsnacht gaat vlammen
Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk. Er komt een enorm podium dat net zo breed is als het Kerkplein met hoge, koninklijk versierde zuilen, waar branders op staan die vuur kunnen spuwen. Daarnaast komen er confettikanonnen en een professionele lichtshow, wat aan Foolen wel toevertrouwd is. Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de artiesten. Er is daarbij een keuze gemaakt die met name een jongere doelgroep moet aanspreken. Vooral Viktor Verhulst blijkt een grote publiekstrekker te zijn; een schot in de roos dus. Tot verrassing van de organisatoren blijkt uit de kaartverkoop dat het programma toch niet alleen jongeren aanspreekt, maar dat een wat ouder publiek ook de weg naar het Kerkplein op koningsnacht weet te vinden. De avond is al bijna uitverkocht!


Podium Koningdag/nacht kerkplein - Ingezonden

Koningsdag voor iedereen
Ook de viering van Koningsdag heeft een ‘make-over’ gekregen op het Kerkplein. Het blijft natuurlijk zonder betaling voor iedereen toegankelijk, maar er wordt wel gebruik gemaakt van het spectaculaire podium van de avond ervoor; vanaf 14.30 uur zijn daar weer optredens. Voor kinderen is er vanaf 14.00 uur ook veel leuks te beleven. Met springkussens, clowns en een minidisco wordt het ook voor hen een mooi feest. In samenwerking met en ondersteuning van jc Oase en het Oranjecomité wordt het dus een festijn om naar uit te kijken.

Kaartjes zijn nog te koop op: https://zwaan-son.nl/evenement

Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 17 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 17 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 19 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen