SBC terrein 
Foto: Annemieke van Tinteren
SBC terrein Foto: Annemieke van Tinteren

SBC volgt KNVB en gemeente in commotie over kunstgras.

Sport

Er is de laatste dagen nogal wat onrust over het spelen op kunstgras.

Het risico zou volgens het televisie programma Zembla zitten in de rubberen korrels die gebruikt worden. De korrels in de uitzending van Zembla waren van SBR - rubber granulaat, en zouden in sommige gevallen kanker verwekkend kunnen zijn, wetenschappelijk is daar echter geen bewijs voor. Ook al bevatten de korrels inderdaad kankerverwekkende stoffen.

Ook bij SBC zijn er kunstgrasvelden met rubberen korrels, of het hier om de bewuste korrels gaat die in de uitzending van Zembla werden besproken is niet bekend, dit zal onderzocht worden.
Wat Willen van 't Geloof betreft, de voorzitter van SBC "gaan we daar niet op zitten wachten" We hebben kennis genomen van de berichtgeving en volgen dan ook de richtlijnen van de KNVB en de gemeentes. Wij hanteren daarbij wel het voorzorgsprincipe dat betekent dat we de onderzoeken afwachten maar ondertussen niet stil zitten. We adviseren onze leden hoe om te gaan met de situatie om zodoende een eventuele risico als dat er al is, zo laag mogelijk te houden. Ook zijn we nu al op zoek naar een alternatief voor de korrels want die zijn er in de vorm van, kunststof of kurken korrels, aldus van 't Geloof. Tevens zijn de kunstgrasvelden in principe volgend jaar aan vervanging toe, een mooi moment om daar nu anders naar te kijken, of bepaalde zaken wat naar voren te halen.
SBC informeert haar leden actueel over dit onderwerp op www.vvsbc.nl

De wedstrijden en trainingen gaan dus vooralsnog gewoon door, conform de richtlijnen van de KNVB.