Afbeelding

Pop-up restaurant Schaap 11 september geopend

Cultuur

Son en Breugel - Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Stichting het Kempische Heideschaap opgericht. Om dit heugelijke feit te vieren wordt de 'The Big Sheep Tour' georganiseerd. Van 2 tot en met 17 september trekken 250 schapen door de Kempen, tijdens de route van 180 km doet de kudde 16 locaties in 12 gemeentes aan. In elke gemeente worden leuke activiteiten rondom de schapen georganiseerd waarmee geld wordt ingezameld voor de bouw van een nieuwe schaapskooi.

Door: Lucas van As

In Son en Breugel wordt een unieke draai aan dit evenement gegeven door de opening van het eenmalige Pop-Up restaurant Schaap. Ik sprak met Marjolein Hartogs-Kuijpers, die samen met Mart Habraken, Emil Florisse en Hein Kuijpers het pop-up restaurant organiseert.

Alle drie zijn het jonge ondernemers, die graag bij willen dragen aan de gemeenschap. Natuurlijk willen ze zichzelf ook graag profileren, het pop-up restaurant is de ideale manier om het te combineren. Het idee hebben ze zelf bedacht, het zal buiten plaats vinden. Mocht het slecht weer zijn, zijn er tentzeilen beschikbaar om te zorgen dat iedereen het droog zal houden.

Marjolein vindt het ook belangrijk dat er op deze manier ook aandacht komt voor het buitengebied, waar zij zelf woont. Het is toch wat onbekend. Daarnaast is het Kempisch Heideschaap een goed doel om zich voor in te zetten, vindt Marjolein. 'We willen ook aandacht besteden aan het herdersvak', vertelt Marjolein. Mensen hebben een bepaald beeld van schaapsherders, er komt meer bij kijken dan je denkt! 'Het is niet makkelijk om 250 schapen in een kooi te krijgen, het is echt een vak apart!' zegt Marjolein.

Het lijkt misschien een ouderwets beroep, je zou wellicht verwachten dat de herders oude mannen zijn zonder opvolgers. Het tegendeel blijkt het geval te zijn, de herders die deelnemen aan de Big Sheep Tour zijn rond de 30. 
Het pop-up restaurant zal het imago van schaapsherders toch een wat moderner tintje geven, hoopt Marjolein.

Het pop-up restaurant zal op maandag 11 september vanaf 18.00 uur geopend zijn, er zal een luxe driegangendiner geserveerd worden. Wat er precies op het menu staat, is een verrassing! Het wordt een culinaire avond, er zal ook een pianist aanwezig zijn en iemand van Stichting het Kempische Heideschaap zal een toelichting geven over de stichting en waar de opbrengst van het pop-up restaurant aan besteed zal worden.

Er is plaats voor 100 gasten, de avond zal duren tot 22.00 uur. De kosten bedragen € 59,95 en het evenement vindt plaats bij Bomenrooibedrijf Kuijpers aan de Airborneweg 25 te Son.

Meer informatie kunt u vinden op de website van het pop-up restaurant, waar u zich ook aan kunt melden:

http://www.pop-up-restaurantschaap.nl

Ook kunt u kijken op de Facebook pagina:

https://www.facebook.com/schaap2017

Afbeelding