Afbeelding

Column Kees Vortman

Column

Park Vroonhoven

"Kees, ik was laatst in Park Vroonhoven.". Jan-Willem fietst naast me richting de Landing voor onze tennisles. "Ik was er nog niet eerder geweest. Wat een mooi plekje is dat. Maar het zou wat beter onderhouden kunnen worden.".
Park Vroonhoven. De verborgen Parel van Son en Breugel. Of tenminste, verborgen was het. Want steeds meer mensen ontdekken dit heerlijke plekje aan de Dommel. En daarmee komt ook de vraag om er meer, of andere dingen mee te doen.
In 2005 heeft de gemeenteraad besloten om Vroonhoven aan te wijzen als een "(natuur) park met rust, respect en waardering voor de historie van het gebied en het behoud van de in het gebied aanwezige karakteristieke elementen. Het park moet natuurlijk ontsloten worden met een voetgangersbrug over de Dommel.".

Een natuurpark vraagt dat je als beheerder niet teveel ingrijpt en vooral de natuur zijn gang laat gaan. Dat is wat de gemeente nu doet. Maar er gaan steeds meer geluiden op om er iets meer mee te doen. Een aantal dorpsbewoners heeft deze zomer in de plaatselijke blaadjes een open sollicitatie gedaan om mee te denken met dit mooie plekje. Hun handen jeuken.

Deze uitnodiging neem ik graag aan. Want ik ben het met ze eens. De gemeenteraad heeft ook al extra geld beschikbaar gesteld. We moeten wel de natuur en rust in ere houden en er niet een soort Vondelpark van maken. Het moet kleinschalig, knus en dorps blijven. Bovenstaande dorpsbewoners heb ik uitgenodigd om mee te denken. En als jullie suggesties hebben laat ze dan horen via facebook of op mijn spreekuur.

"Ja, Jan-Willem, een fantastisch plekje, gaan we inderdaad wat aan doen". Samen fietsen we het laatste stuk, beiden met onze gedachten bij Vroonhoven en het uitzicht op de Dommel.

Ik ben wethouder van Sport, Onderwijs, project 'Breugel Bruist', Verkeer en Vervoer, Sociale Zaken, Statushouders, Informatie en Automatisering, Toerisme en Recreatie, Nieuwbouw Gemeentehuis, Openbare werken en Groen- en Wijkbeheer.
Spreekuur: woensdagmiddag 17:00-18:00 in de Boerderij in Breugel. Liefst even aanmelden via 0499-491491. Twitter: @KeesVortman, www.facebook.com/kees.vortman

Afbeelding
Algemeen 6 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 7 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 10 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 23 uur geleden Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella