Afbeelding

Project Rotondekunst houdt ons nog even in spanning

Algemeen

De expositie met daarin mooie ontwerpen voor op de rotonde is weer aan de kant om plaats te maken voor een volgende. Nadat we alle stukken op hadden laten halen door de kunstenaars, vonden we het ineens een stuk kaler en saaier op de bovenverdieping van Raadhuisplein 1!

De stemmen zijn uitgebracht
Gelukkig hebben we, na de mooie opening, veel mensen kunnen enthousiasmeren om hun stem uit te brengen.
De digitale uitslagen hebben we al binnen, een kleine 800 mensen hebben een stem uitgebracht. Of beter: er zijn een kleine 800 stemmen uit gekomen. Er zijn, aan de mailadressen te zien, nog enkele dubbelingen. Ook hebben mensen vaak een opmerking gemaakt bij het uitbrengen van hun stem en hebben mensen nog via de papieren stemmethode hun keuze gemeld. Wel kunnen we zeggen dat er een behoorlijke verschil zit tussen de voorkeuren van de mensen uit Son en Breugel en die keuzes van de kiezers daarbuiten. Vermoedelijk hebben de kunstenaars die niet uit Son en Breugel komen ook behoorlijk wat stemmers op de been gebracht!

Ontwerpen passen bij het groene dorpskarakter
Er zijn er enkele inwoners geweest die hun zorg geuit hebben over het mogelijke gemis van 'groen' op de rotondes. Laten we voorop stellen dat we als Son en Breugel reeds een groen dorp zijn, en dat wij de laatsten zullen zijn die daar iets aan willen veranderen! Juist dat groene karakter willen we behouden. Maar als u goed naar de ontwerpen kijkt; ziet u dat er ontwerpen bij zijn die júist het groen op de rotonde nog beter tot hun recht willen laten komen! 

Medio november wordt een keuze gemaakt
Kortom: als Projectgroep Rotondekunst hebben we nog even wat tijd nodig om alles te rubriceren en te kaderen. 
De projectgroep heeft even wat tijd nodig om alles op een rij te zetten en geef ons even de tijd en de ruimte om een juiste screening te maken. 16 november komt de projectgroep van het project Rotondekunst bij elkaar en dan hopen daarna met een keuze te kunnen komen zodat we deze aan alle geïnteresseerden kunnen presenteren. Voor de kunstenaars is het nu al spannend! Na de bekendmaking wordt het voor ons spannend! Een kunstwerk realiseren van schets, tot ontwerp, expositie en daarna tot realisatie is voor ons geen dagelijks werk.

We gaan er van uit in 2018 twee mooie, nieuwe ontwerpen te kunnen presenteren waar we met z'n allen enorm trots op kunnen zijn! Maar welke?? Daarover houden we u nog even in spanning!

Afbeelding
Algemeen 11 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 11 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 14 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella