Veronique van den Engh
Veronique van den Engh

Concert Op Weg naar Kerst in de Sint Genovevakerk in Breugel

Algemeen

Op zondagmiddag 10 december verzorgt kamerkoor Quodlibet onder leiding van Manon de Wit samen met Véronique van den Engh (organist van de Kathedrale Basiliek van Sint-Jan te 's Hertogenbosch) een kerstconcert, waarbij Cathérine Witvliet passende eigen gedichten zal voordragen.

Het gevarieerde en sfeervolle programma bevat a capella kerstmuziek voor koor van Toebosch, Pichaud, Holst, Willcocks, Ledger en Poston, kerstmuziek voor orgel solo van J.S. Bach, Buxtehude, Brahms, Liszt, De Klerk, Schulz-Widmar en Willcocks en kerstmuziek voor koor en orgel van J.S. Bach, Ravenscroft en Kirkpatrick. Bijzonder is dat het koor enige werken zingt in de zetting van Ko van Geldorp, oprichter en lange tijd dirigent van het Sons Kamerkoor.

Quodlibet bestaat vanaf 2004, spontaan ontstaan door een toevallige ontmoeting op straat en uitgegroeid tot een kleinschalig ad hoc koor dat in wisselende samenstelling concerten geeft. Er bestaat een vaste kern, maar die wordt voor elk project aangevuld. Vanaf 2010 werkt het koor met de huidige dirigent Marion de Wit. Eerst alleen de themaconcerten, maar vanaf 2012 staan ook de kerstconcerten onder haar leiding. Het streven is om elke twee jaar een componist in het zonnetje te zetten met een openbaar themaconcert. Voor die gelegenheid wordt QuodLibet uitgebreid met Instrumentalisten en solisten "vrienden van QuodLibet". Van 2004 tot 2012 stonden de meeste concerten onder leiding van Ko van Geldorp.
De muzikale leiding van QuodLibet is voor deze gelegenheid in handen van Marion de Wit. Al vanaf 2010 dirigeert zij met regelmaat dit projectkoor. Zij studeerde allereerst dwarsfluit aan het Tilburgs conservatorium, waarna zij les gaf en in enkele symfonie orkesten speelde. In Utrecht, Arnhem en Nijmegen studeerde zij af voor koor en orkestdirectie, koor en communicatie en coaching. Daarnaast gaf zij cursussen voor koristen. Momenteel dirigeert Marion de Wit diverse koren en orkesten in de regio en werkt zij als koorcoach

Véronique van den Engh ging na haar Gymnasium B opleiding studeren aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Ze behaalde daar als leerling van Maurice Pirenne het diploma Docerend Musicus in juni 1989 en een jaar later het diploma Uitvoerend Musicus voor orgel. Bij Cees Rotteveel studeerde zij koordirectie, waarvoor ze in juni 1988 afstudeerde. Sinds augustus 1989 is zij als docent verbonden aan de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal te 's-Hertogenbosch. Op 1 februari 2008 volgde zij Maurice Pirenne op als organist van de Kathedrale Basiliek van Sint-Jan te 's-Hertogenbosch. In juni 2014 verscheen haar eerste cd 'Imposant', in juli 2015 haar tweede cd 'Allure'.

Cathérine Witvliet studeerde in 1974 af aan de Academie voor Euritmie en Dans in Den Haag. Binnen de euritmie speelt de poëzie een grote rol. Dit deed haar als meisje van 17 besluiten deze opleiding te doen in plaats van Moderne Dans. Vanaf haar 18e heeft zij niet alleen de muziek maar ook het woord gedanst. Het kon niet uitblijven dat zij zelf ging dichten. Als lid van de Sonse dichtgroep DichtBij publiceert zij maandelijks in MooiSon&Breugel vaak met eigen illustraties. Zij is uitvoerend en mede organisator van poëziefestiviteiten zoals 'Poëzie op het Dommelbalkon' e.a. activiteiten in de regio. Sinds 2006 woont zij met haar man in Son.

Het concert vindt plaats in de Sint Genovevakerk in Breugel en begint om 15.00 uur. De toegang is gratis.

Afbeelding
Algemeen 6 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 7 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 10 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 23 uur geleden Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella