Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Wat is er te doen met kerst?

Cultuur

Son en Breugel - wat is er zoal te doen met de kerstdagen? Hieronder vindt u een paar suggesties.

IJsfeest Son en Breugel

Het mooiste feest van het jaar, dit jaar start het IJsfeest nieuwe stijl. Het IJsfeest is van 15 december tot en met 7 januari de plaats op het kerkplein waar verbindingen in ons dorp gemaakt worden onder het motto 'van en voor de gemeenschap van Son en Breugel'. Met schaatsplezier, diverse activiteiten en gezelligheid in het horecapaviljoen en uiteraard het nieuwe horecaterras . Zie onze speciale uitgave van 13 december.

Kerst in Eindhoven

Het Fijne Feestdagen Festival

Wanneer de temperaturen dalen en de honger naar en dorst naar marshmallows en chocolademelk toeneemt, weet je dat het traditionele Fijne Feestdagen Festival nabij is. In Eindhoven is december een grote feestmaand, waarbij Kerstmis natuurlijk niet vergeten wordt. Kijk hieronder wat er allemaal te doen is:

De IJsbaan?16 december 2017 t/m 8 januari 2018

Op de markt in de binnenstad wordt ieder jaar een ijsbaan geplaatst. Voor jong en oud is de schaatsbaan open, de huur van schaatsen is zelfs gratis. Rondom de schaatsbaan staan verschillende cafeetjes en restaurantjes waar je na het schaatsen een warme chocolademelk of een oer-Hollandse kerstsnack kunt halen.

Kerstmarkt Klokgebouw. ?23 en 24 december van 13.00 tot 23.00 uur.

De leukste kerstcadeautjes? Die haal je op de kerstbraderie in het Klokgebouw. Deze kerst is het gebouw omgedoopt naar een soort mini-Japan. Laat je verrassen door de gezellige sfeer en vooral de meest unieke cadeautjes. Ga jij dit jaar naar het Klokgebouw? Wacht dan dus zeker nogeventjes met cadeautjes kopen!

Fakkeltocht ?Zondag 24 december.

Een prachtige traditie in Eindhoven is de fakkeltocht. Op Kerstavond wordt traditioneel stilgestaan bij verdraagzaamheid, vrede en respect. Duizenden mensen laten zien dat ze zich willen inzetten voor een tolerant, verdraagzame wereld. De route gaat langs allerlei koortjes, muzikanten en kraampjes. De tocht is de grootste fakkeltocht van Europa en begint op het Wilhelminaplein, aanvang:18.00 uur. Muntje voor een fakkel verkrijgbaar via http://www.fakkeltochteindhoven.nl

Kerstwintercircus? 23 t/m 31 december - Parktheater, Eindhoven

Zet deze kerst ook het Internationaal Kerstwintercircus in Eindhoven in uw agenda! Ook dit jaar wordt u natuurlijk in het Parktheater overladen met bijzondere tentoonstellingen en meer dan spectaculaire acts. Van energievolle dansoptredens tot acrobatische clowns die uw lachspieren weten te prikkelen.

Kerst verbindt – Bibliotheek Eindhoven 22 dec. 19:00 – 21:00

De Bibliotheek Eindhoven staat voor verbinding en kennisoverdracht voor iedereen. Behalve heerlijke gerechten, kunnen de gasten ook hier rekenen op een programma vol verhalen. Uiteraard is er ook volop gelegenheid om onderling verhalen en kennis uit te wisselen. Iedereen is van harte welkom om gratis aan te schuiven.

Kerststal en klimmen in de Sint-Jan in Den Bosch

Kerststal

Zo'n honderdduizend mensen bezoeken jaarlijks de kerststal in de Sint-Jan in Den Bosch, met recht een bezienswaardigheid tijdens de feestdagen! Het bijzondere aan de kerststal dit jaar is dat de vrijwilligers een steuntje in de rug hebben gekregen van de Efteling. Lees verder over wat hier te doen is tot zondag 28 januari op de website.

Uitzicht over Den Bosch

Te veel gegeten met kerst? Uitbuiken op de bank kan, maar wie de kerstcalorieën wil verbranden kan terecht in Den Bosch. Cultuurhistorische gidsen begeleiden bezoekers van de Sint-Jan naar de top. Een pittige klim naar de toren wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad in wintersferen.?

Meubelboulevards

Traditioneel openen de meeste meubelboulevards hun deuren op Tweede Kerstdag. Onder meer in Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg en Waalwijk kan worden gewinkeld voor nieuw interieur. Ook in kleinere plaatsen zijn meubelzaken en andere winkels geopend. Meubelplein Ekkersrijt is tweede kerstdag geopend en heeft sfeervolle activiteiten.

Afbeelding
Algemeen 10 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 11 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 14 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella