Afbeelding
Foto: Wil Feijen

2018 wordt op alle fronten een belangrijk jaar

Politiek

Son en Breugel - Ook dit jaar werden de inwoners van Son en Breugel ontvangen door het college van Burgemeester en Wethouders in het centrum van ons dorp om samen met hun het jaar af te sluiten tijdens de traditionele Oliebollenparty en te luisteren naar de eindejaarswoorden van onze Burgemeester.

Door: Adrie Neervoort

Veel belangstelling ondanks het slechte weer
Ondanks het druilige weer was er veel belangstelling voor de Oliebollenparty.  De aanwezige gaven acte de présence om zich te laven aan deze oudejaarslekkernij en de beschouwende en visonaire woorden van onze Burgervader te horen. Gelukkig konden de aanwezigen terecht onder de tijdelijke overkapping bij het terras van De Zwaan. Ook bij SnowRadio in de kiosk konden de aanwezigen onder de overkapping schuilen. Hier traden ook diverse artiesten op zoals o.a. Nancy van Heeswijk, Lisa Verkuijlen en Evelien Slegersen en Mischa de Gooijer.

Er zijn nog wel wat inhoudelijke discussiepunten
Terwijl de warme chocomel, glühwein en oliebollen werden uitgedeeld door het college en de jeugdgemeenteraad begon Burgemeester Hans Gaillard aan zijn traditionele eindejaarstoespraak. De Burgemeester, gekleed in het blauwe oliebollenjasje van de gemeente, somde enkele projecten in Son en Breugel op die dit jaar en medio volgend jaar tot een succesvol einde worden gebracht zoals o.a. de bijzondere woonprojecten voor jongeren. Maar hij herinnerde de aanwezigen er nog fijntjes en misschien ten overvloede aan dat er nog een aantal discussiepunten waren in Son en Breugel zoals de kerk en het nieuwe dorpshuis. Maar dat is volgens hem ook geen probleem, alleen is het wel jammer dat deze steeds vaker eindigen in de rechtbank in plaats van de raadzaal. Hij gaf aan dat een stevige discussie geen probleem is, alleen de manier waarop deze gevoerd wordt en op welke plek schuurt soms met de politieke besluitvorming. Gaillard kwam daarom ook nog even terug op het vertrek van wethouder Visser en vooral om de reden van zijn vertrek. De discussie wordt steeds persoonlijker. Niet inhoudelijk maar op de persoon spelen was schijnbaar de trend in 2017. 

Laat je stem horen bij de gemeenteraadsverkiezingen
In februari 2018 neemt de gemeente Nuenen een besluit over met wie zij gaan fuseren of misschien wel dat zij niet gaan fuseren. Deze beslissing heeft hoe dan ook gevolgen voor Son en Breugel. Een belangrijke gebeurtenis dus, zo net voor de gemeenteraadsverkiezingen. Over verkiezingen gesproken, Gaillard deed een oproep aan de aanwezigen en burgers van onze gemeente om hun politieke mening te geven door te gaan stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. 

De Prinses en het krutje
Ook de 'wel of geen Prinses discussie', in plaats van een Prins werd door Gaillard nog even benoemd. De Burgemeester is blijkbaar een voorstander van een Prinses tijdens het carnaval. Hij haalde daarbij zelfs voorbeelden aan van dorpen die wel een Prinses hebben tijdens het carnaval. Hoogste tijd volgens de Burgemeester, dat dit ook eens in Krutjesgat (Son en Breugel) ging gebeuren. Hij kreeg daarvoor zelfs bijval uit het publiek.

Natuurlijk sloot de Burgervader af met iedereen een heel goed 2018 te wensen.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding