Heren 1 VC Pieter Brueghel wint en verliest overtuigend

Sport

Son en Breugel - Heren 1 heeft in de thuiswedstrijd tegen middenmoter Blox 1 uit Boxtel onverwacht het maximale resultaat behaald: een 4-0 overwinning. De wedstrijd erop tegen de nummer laatst, studententeam Tamar 1, ging toch tegen de verwachtingen in verloren met 3-1. Hieronder meer over het ontstaan en verloop van beide wedstrijden.

Eerst de wedstrijd tegen Blox 1. Die begon voortvarend met degelijke aanvallen, met name van Kariem en Jasper. Ook was de servicedruk hoog met onder andere direct scorende ballen (aces) van Peterjan en Sebastiaan. De eerste en tweede set werden zodoende tamelijk eenvoudig over de streep getrokken. De derde set kwamen de heren uit Son en Breugel op een flinke achterstand: 11-19. In een zinderende slotfase werd met goede harde smashes de set toch naar VC Pieter Bruegel toegetrokken. Met de winst in de pocket, begonnen de heren uit Son en Breugel de laatste set slordig en liepen ze snel tegen een achterstand aan van vijf punten. Na een time-out werden de gelederen gesloten en bouwden de heren weer naar een overwinning. Ook de laatste set werd binnengesleept. Een belangrijke 4-0 overwinning in de strijd om lijfsbehoud.

De uitwedstrijd van woensdag 4 april tegen Tamar 1 begon chaotisch, omdat vrijwel elk teamlid van een ander aanvangstijdstip in uitging, uiteenlopend van 20:00 uur tot 21:30, gelukkig wel op dezelfde dag. De aanvang bleek uiteindelijk op 20:00 te zijn vastgesteld, dus moest worden gehaast om de schade enigszins te beperken. Half opgewarmd startte de wedstrijd ongeveer om 21:04 uur. De eerste set was een aantal heren nog in "dutje op de sofa"-modus. De studenten van Tamar waren uiteraard al flink warm gespeeld en dat zorgde voor scherp vs lam. Herkenbaar patroon binnen de vereniging, getuige de memoires van Dames 1 in de vorige edities van deze krant. Onder toeziend oog van veel thuispubliek werd de set genoeglijk overtuigend verloren. De tweede set waren de heren warm gespeeld en sleepte Jasper hoogstpersoonlijk de set binnen met een reeks prachtige aanvallen. De derde en de vierde set kon zelfs Jasper het geklungel in de aanval en blokkade en het gemis in scherpte van de overige teamleden niet compenseren. De heren uit Son en Breugel kwamen een dikke achterstand twee keer niet meer te boven, met 3-1 verlies als resultaat. De bitterballen na de wedstrijd smaakten bitter. En rond.

Heren 1 staat met de vijf bij elkaar geschraapte punten nog altijd op positie lijfsbehoud, met gelukkig nog wat inhaalwedstrijden. Wil heren 1 deze winnen, moet het echt beter.