Afbeelding

Hoe is het nu toch met…..De Rotondekunst!

Algemeen

Son en Breugel - Het is al weer een tijdje stil geweest in de media rondom de ontwerpen voor de rotondes. De borden staan er nog steeds op, maar er is nog geen kunstwerk geplaatst. Wat is nu de status?

Allereerst: de door de inwoners van Son en Breugel gekozen kunstwerken (de schemerlamp en 'het meisje met de parachutist') zijn op dit moment in productie. Helaas wordt de datum van begin mei 2018 voor de eerst onthulling niet gehaald maar de planning is nu dat "het meisje met de parachutist' in de periode rondom de Viering van de Bevrijding in september onthuld gaat worden. De schemerlamp, zal ook als symbool van licht in donkere dagen, in december vlak voor kerst onthuld worden. De plannen voor het grondwerk, ontwerp van verlichting etc zijn in volle gang.

De inzendtermijn om rotonde 3 en 4 te voorzien van een mooi kunstwerk sluit op 1 augustus 2018. Er zijn nog niet zo veel ontwerpen ontvangen dus we nodigen kunstenaars, creatievelingen, ontwerpers en andere enthousiaste mensen met goede ideeën uit om hier nog eens over na te denken, in de ontwerpmodus te duiken en met een mooie uiting te komen van het begrip "Bevrijding". Op deze manier kunnen we ook in september/oktober weer een expositie in het gemeentehuis organiseren waarbij er keuze is tussen mooie kunstwerken die rotonde 3 en 4 zullen gaan sieren in ons dorp. Deze rotondes zullen in 2019 het levenslicht gaan zien.

Als de inzendtermijn voorbij is, zullen ook de borden op de rotondes verdwijnen. Deze hebben dan ruim 2 jaar de rotondes gevuld met aandacht voor dit initiatief. Het Stakenburgfonds heeft destijds gekozen voor een stevige kwaliteit van de frames om de spandoeken in op te hangen. Dit is gedaan met de gedachte dat als deze expositie voorbij is, andere verenigingen, stichtingen, clubs de kans te geven om deze eye-catchers te gebruiken om aandacht te vragen voor iets waar zij zich mee bezig houden. Dat kan een evenement zijn, of een ander thema. Heb je hier ideeën over? Dan kun je via de website van het Stakenburgfonds www.stakenburgfonds.nl dat kenbaar maken.

Via deze website kunnen tevens kunstwerk-ontwerpen voor de rotondes worden ingediend.
Als hier vragen over zijn; kun je terecht bij:
Imke Segers (06 – 513 684 65)
Bestuurslid Stakenburgfonds & Projectgroep Rotondekunst

Afbeelding
Afbeelding