enkele leden van de KVB
enkele leden van de KVB

Katholieke Vrouwen Beweging (KVB) bestaat 65 jaar

Verenigingen

De KVB Son en Breugel bestaat 15 april 65 jaar. De vereniging heeft niet altijd dezelfde naam gehad. Bij de oprichting in 1953 was het de Katholieke Arbeidersvereniging (KAV). In 1983 ging men verder onder de naam Katholieke Vrouwenbeweging Brabant en in 2009 kreeg de vereniging haar huidige naam.

Voor de oprichting in 1953 van een landelijk KAV was destijds nog de toestemming nodig van de bisschop. Door de KAV konden arbeidersvrouwen zich voor het eerst in georganiseerd verband ontspannen. Daarnaast lag het accent ook erg op onderlinge ondersteuning. Men had zorg voor elkaar en anderen. Ook nu is de vereniging nog steeds erg begaan met haar leden. Het bestuur zorgt ieder jaar voor veel activiteiten waarbij de vrouwen elkaar kunnen ontmoeten. In vroegere tijden mocht een vrouw pas lid worden als ze getrouwd en katholiek was. Inmiddels zijn alle vrouwen welkom ongeacht burgelijke staat of geloof.

De Zwaan fungeert als thuisbasis voor de vereniging. Als er geen activiteit buitenshuis is zijn de vrouwen daar een of twee keer per maand op dinsdagavond te vinden. Het bestuur krijgt altijd alle medewerking en doet nooit vergeefs een beroep op hulp van het vriendelijke personeel. Het is dan ook logisch dat de leden daar op 17 april hun 65 jarig jubileum gaan vieren. De Zwaan zal voor hapjes en drankjes zorgen en De Briljantjes zorgen voor de muzikale omlijsting. Er zullen foto's gemaakt worden door de fotografe van de vereniging die te zijner tijd te zien zullen zijn op de website kvbsonenbreugel.nl

Afgelopen week hebben de vrouwen een kienavond gehad. Dat is een gewilde activiteit waar altijd veel leden op af komen. Ook hiervan zijn foto's gemaakt en zijn te zien op de website onder het kopje Foto Album. Kijk gerust eens rond op de site en proef de sfeer middels de verhalen en de foto's.

Afbeelding