Afbeelding
Foto: wil Feijen

Een buurttuin voor iedereen in 't Zand

Algemeen

Maandag 16 april was het dan zover het convenant voor de nieuwe buurttuin in de wijk 't Zand werd getekend. De buurttuin is een initiatief van enkele bewoners uit de wijk. Om dit moment zijn dat er zeven die een actieve rol spelen bij het tot stand komen van de tuin. Zij weten zich echter gesteund door meer bewoners die het een goed idee vinden.

Door: Adrie Neervoort

De tuin moet een centrale rol gaan spelen in de wijk om samen groente en bloemen te kweken. Het unieke aan de tuin is dat iedereen er een plantje of een groentesoort kan planten. Samen met de buurt bezig zijn met de natuur en in dit geval vooral met groenten en planten.

De gemeente werd benaderd en ook zij vonden het een goed idee. Wethouder Kees Vortman zegde alvast duizend euro toe als startkapitaal. Ook werd er een verzoek gedaan voor een financiële bijdrage voor het project bij de stichting Kern met Pit. Een organisatie die mensen uitdaagt om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren, lukt dit dan krijgt de aanvrager naar een jaar €1000,- voor het project. De buurttuin heeft hiervoor ook al de toezegging gekregen als zij binnen het jaar klaar zijn.

En vandaag was het dan zover de officiële start van de buurttuin. Wethouder Vortman kwam wederom niet met lege handen hij bracht zes fruitbomen mee, om in de buurttuin te planten.
De gemeente start op dinsdag 17 april met de aanleg van de tuin door het afgraven van de aanwezige schrale grond en deze te vervangen door voedzame grond waar de planten goed in zullen groeien.
Maar vandaag, maandag 16 april werd de handtekening gezet en sloegen een aantal kinderen uit de wijk zeer enthousiast de eerste piket paaltjes in de grond zodat het terrein van 200 m2 zichtbaar is voor de komende werkzaamheden. Een mooi initiatief dat nog wel wat sponsors kan gebruiken, wilt u dit project steunen een steuntje in de rug stuur dan een mailtje naar buurttuintzand@gmail.com

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding