Afbeelding

Vrienden van Linda Life op weg naar Ventoux3

Human Interest

Son en Breugel - Lekker eten en werken aan het goede doel. Vorige week donderdag tafelden bij Lounge 8 in Nijnsel ruim 160 mensen, met als doel om geld in te zamelen voor ' 't Hersentumorenfonds'. Deze benefietavond werd georganiseerd door zeven vrienden van Linda van Lieshout. In september gaan zij voor datzelfde goede doel drie keer de 1982 meter hoge Mont Ventoux beklimmen tijdens Ventoux3.

"Ons doel is om met zeven mensen op zeven september deel te nemen aan Ventoux3. Op die manier zamelen wij geld in voor ' 't Hersentumorenfonds' ", vertelt Miranda Wennekers. Zij is van plan om met de andere dame uit het gezelschap de Mont Ventoux minimaal een keer te beklimmen. De vijf heren uit het team 'De Vrienden van Linda Life' zijn vastbesloten om de kale berg in de Provence van alle drie zijden te bedwingen en dat op één dag. Een ware opgave, want vier mensen fietsen nog maar sinds kort op de racefiets en hebben bij wijze van spreken nog nooit een berg gezien.

Het idee om aan Ventoux3 deel te nemen ontstond vorig jaar. Toen besloot Martijn van Lieshout, de echtgenoot van Linda, dat hij aan deze bijzondere opgave mee wilde doen. Zes vrienden van het echtpaar besloten om ook deze uitdaging aan te gaan. De reden waarom Martijn en zijn vrienden deze prestatie willen verrichten is een droeve maar wel een belangrijke. "In 2015 werd Linda geconfronteerd met de diagnose hersentumor. Kort na de operatie om de tumor te verwijderen, werd Linda getroffen door een hersenbloeding. Gevolg was dat zij die dag twee keer werd geopereerd", zo is te lezen op de website van Ventoux3, bij de presentatie van het team 'De Vrienden van Linda Life'.
Dat het team de uitdaging serieus neemt is logisch. Dat bewijst het trainingsprogramma dat Miranda Wennekers toelicht: " We spinnen sinds het najaar minimaal twee keer per week. We hebben ook deelgenomen aan de spinningmarathon in Son. Daar hebben we vier uur achter elkaar met veertig mensen ons in het zweet gefietst". Wat het fietsen op de weg betreft, staat er voor het team nog een heel zomerprogramma op de agenda. Fietsen in het Limburgse heuvelland maakt deel van uit van het trainingsprogramma". Dat er nog de nodige kilometers moeten worden gemaakt blijkt wel, want op de vraag hoeveel kilometer Miranda heeft gefietst, antwoordt zij heel bescheiden: "nog maar zo'n driehonderd".


De benefietavond was een zeer geslaagde avond. Een avond met een mooie herinnering en een mooie opbrengst voor het goede doel. Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door medewerking van Lounge 8, De karikaturist Sandor Paulus, Aris Weel, familie Oe Tog, de Drie Vraagtekens en Pieter Foolen.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding