Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Maak kennis met elkaar tijdens Brinkfeesten van BS De Ruimte

Algemeen

Son en Breugel - Basisschool De Ruimte organiseert op zondag 27 mei de eerste editie van de brinkfeesten. Op het veld voor de school dat de wijken 'de Gentiaan' en 'Sonniuspark' verbindt (de brink) vinden deze feesten plaats.

Tussen 14.00 - 17.00 uur zijn er tal van activiteiten die leuk zijn om te doen of om naar te kijken. Het doel van de feesten is ontmoeting. In de wijk zijn het laatste jaar veel nieuwe gezinnen komen wonen. Voor bekenden en onbekenden is het prettig om kennis te maken met elkaar.

Kinderen staan centraal
Bij de organisatie hebben kinderen van de Ruimte het voortouw genomen. Ze hebben allerlei activiteiten bedacht die kinderen leuk vinden om te doen. De hoofdactiviteit is een open podium waarop kinderen een voorstelling geven. Breng gerust een picknickkleed mee om van daaraf te genieten van de optredens.
Ook zijn er diverse knutselactiviteiten en natuurlijk is er iets te eten en te drinken. Kinderen van de Ruimte begeleiden diverse activiteiten. Je kunt kennis maken met de wereldwinkel (die we ook op school hebben). Ons restaurant 'kom eten' is geopend en onze kaaswinkel is van de partij.

Vlekkenplan de brink
De brink is van oudsher een ontmoetingsplek. Bij de inrichting van het terrein heeft de gemeente Son en Breugel de basis aangebracht. Onlangs heeft de school bij de Provincie Noord-Brabant subsidie aangevraagd voor verdere vergroening. Daarbij is gedacht aan diverse spelaanleidingen voor kinderen, verhogen van de recreatieve waarde van het terrein en het vergroten van biodiversiteit. Tijdens de brinkfeesten is een vlekkenplan te bekijken met de ideeën. We zijn benieuwd hoe je daar over denkt.

Iedereen is welkom
Tijdens de brinkfeesten is iedereen welkom. Jong en oud, kinderen, ouders, familieleden, buurtbewoners, vrienden en bekenden. We hopen op uw komst. Om 14.00 uur beginnen de brinkfeesten. Om 17.00 uur sluiten we af.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding