Afbeelding
Foto: Annemieke van Tinteren

Mobieltjes, tablets, hoe krijg je ze er vanaf in de vakantie?

Algemeen

Son en Breugel - De zomervakantie is begonnen. Veel ouders hebben deze periode moeite om hun kinderen van de bank af te krijgen. Ze zijn de hele dag bezig met hun mobieltjes, I-pad of gamen veelvuldig. Ze hebben geen interesse om activiteiten te ondernemen, terwijl je juist samen met ze vakantie wil vieren.  Telefoons, tablets, hoe krijg je ze er vanaf? 

Schermloze weken
Tijdens een fotosessie van het koningshuis gaven Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aan dit te herkennen, maar daar iets op verzonnen te hebben voor hun drie puberdochters. "Wij hebben schermloze weken," geeft Willem-Alexander tijdens de zomerfotosessie aan hoe dat in het koningshuis opgelost wordt. 

Koningin Maxima vertelt dat de prinsesjes, Amalia, Alexia en Ariane, natuurlijk moeten wennen aan de eerste dagen zonder hun telefoon of tablet. "In het begin is dat wel wat moeilijk. Daarna willen ze opeens spelletjes gaan doen en zitten we met elkaar langer aan tafel. Het is even doorzetten", vertelt ze. "Maar we willen veel met de kinderen gaan doen."

Hoe krijgt u uw kinderen actief?
We vroegen ons af of onze lezers dit herkennen en hoe zij hun kinderen van de bank af krijgen. Laat ons weten of u het probleem herkent en zo ja, welke afspraken hierover gemaakt zijn of welke ideeën u heeft. U kunt u reactie sturen naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl