Afbeelding
Foto: Ingezonden

Lezing Even janken en weer doorgaan

Algemeen

Son en Breugel - Het was een geweldige avond vol humor, netwerk, inspiratie en af en toe een traan, met als hoogtepunt de lezing van Paul Trossèl en Femke Nijboer. Paul heeft locked in syndroom; als gevolg van een herseninfarct totaal verlamd, maar volkomen helder van geest, opgesloten in je eigen lichaam.

Zonder dat Paul kan praten wist hij samen met wetenschapper Femke Nijboer van de universiteit van Twente op de lachspieren te werken. De lezing getiteld 'Even janken en weer doorgaan', over hoe een mens om kan gaan met tegenslag. De lezing was allerminst zwaarmoedig ondanks het serieuze probleem. Er werden een aantal passages voorgelezen uit het boek 'Oogwenk' dat Paul met zijn vrouw Arianne heeft geschreven over het ongeluk en hoe ze daarna met hun twee kleine kinderen, het leven toch weer de moeite waard maakten. Het publiek werd getrakteerd op de zeven tips, die je laten nadenken over je eigen keuzes en criteria voor geluk.

Een inspirerende man boordevol energie van 47 die het leven vandaag een 8 geeft! Dankzij veel sponsoren uit Son en Breugel en de opbrengst van de entree van de avond is een bedrag van € 2.000,00 opgebracht die naar Stichting Unlocked gaat. Na de lezing werd er nog volop nagepraat en genetwerkt. Het Vestzaktheater is een zeer geschikte en goed georganiseerde locatie voor een evenement als dit gebleken. De dames van Agora Club de Kempen kunnen op een succesvolle avond terugkijken, dankzij alle hulp van sponsoren en alle aanwezigen.

Afbeelding