Enrique in actie tegen Bravo
Enrique in actie tegen Bravo Foto: Ingezonden

VC Pieter Brueghel Dames 1 en Heren 1 doen goede zaken

Algemeen

Son en Breugel - De uitwedstrijd tegen PSV stond 25 maart op het programma. PSV staat op dit moment onderaan. Pieter Brueghel staat acht punten los van de nummer twee met nog vijf wedstrijden te gaan. Ze moeten dus zelf met 3-0 winnen en hopen dat VC ODI uit Middelbeers nog ergens een punt verspeelt, dan kunnen ze de wedstrijd daarop kampioen worden.

Vanaf het begin van de wedstrijd werden er niet veel onnodige fouten gemaakt. De eerste set werd mooi en redelijk simpel met 14-25 binnengehaald. De tweede set was eigenlijk een kopie van de eerste set. PSV bleef iets meer bij Pieter Brueghel, maar ook de tweede set was vanaf het begin eigenlijk nooit spannend. Met 18-25 werd de tweede set gewonnen.

De derde set kreeg Pieter Brueghel geen echte voorsprong. PSV bleef Pieter Brueghel in de nek hijgen. Pieter Brueghel begon fouten te maken die ze normaal nooit maakten. PSV nam zelfs een voorsprong van 20-18. Pieter Brueghel rechtte de rug, de dames moedigden elkaar aan een ze gingen voor iedere bal die ze moesten hebben. De stand werd gelijkgetrokken en uiteindelijk met vechtvolleybal werd de overwinning binnengesleept. Nu ligt het balletje bij VC ODI. Nu blijkt dat runner-up VC ODI 1 afgelopen dinsdag heeft verloren bij Riethoven, kan Pieter Brueghel maandag al thuis kampioen worden tegen Antares. Ze moeten dan wel met 2-1 winnen. Hoe leuk is dat, zeker met de wetenschap dat de wedstrijd tegen Antares een uitgestelde wedstrijd betreft.

Heren 1 wint derby
Nadat de heren de afgelopen week eerst uit bij Bravo uit Dommelen en thuis tegen Bello uit Meerhoven steeds één puntje wisten te pakken, namen ze de volle buit mee uit Nuenen. De wedstrijd begon onwennig. Een andere bal (gala ipv mikasa), publiek, grijze zijlijnen; het was even kalibreren voor de heren, die met vijf man met een Nuvo'68 verleden aantraden.

Nadat de heren steeds beter het eigen spel begonnen te spelen en de tegenstander meer fouten maakte dan VC Pieter Brueghel, trokken ze de set overtuigend over de streep. De tweede set moest helaas worden afgegeven. De derde en vierde set werd het een echte wedstrijd die gelijk opging, met goede aanvallen van beide kanten en solide verdedigend werk. Alleen deed VC Pieter Brueghel dat net iets beter met setwinst als gevolg. Eervolle vermelding gaat naar Enrique die weer in bloedvorm was. Enrique gaat voorlopig op wereldreis en het team zal hem node missen de rest van het seizoen.

Afbeelding
Algemeen 16 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 16 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 19 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella