Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 1babf6
Foto: Ingezonden

Dinkelberg & Kuipers JO13/JO15-toernooi

Son en Breugel - Voor de negende keer achtereen vond het Dinkelberg & Kuipers JO13/JO15-toernooi plaats. Het toernooi werd op zaterdag 8 juni gehouden. Met in totaal veertien teams werd er de hele dag lang gestreden om winnaar van het toernooi te worden. Uiteindelijk waren SBC JO15-1 en Wilhelmina JO13-1 de terechte winnaars van het mooie toernooi.

Tijdens het Dinkelberg & Kuipers JO13/JO15-toernooi gaat het erom dat spelers die meedoen zich in een soort professionele omgeving wanen. De hele dag moet voetbal uitademen. Zo is er tussen de wedstrijden door voor elk team een keer een interview in de perszone. Daar analyseren een aantal spelers van elk team hun voorgaande wedstrijd(en) en blikken ze als een echte profspeler vooruit op wat er nog gaat komen. Ook is er een persconferentie voor de finalisten en worden er van elke speler apart foto's gemaakt alsmede van elk team. De foto's kregen de elftallen direct na afloop afgedrukt als aandenken mee naar huis.

Omdat sportiviteit voorop staat tijdens het toernooi, begint de dag altijd met een clinic. Daar worden spelers van alle teams door elkaar gehusseld en spelen zij onder toeziend oog van verschillende trainers van SBC allerlei trainingsvormen. Zij maken zo kennis met de manier waarop SBC traint en coacht, maar ook met andere spelers. Dat verhoogt de sportiviteit en is altijd een uniek en leuk begin.

Zoals gezegd was er voor de finalisten een persconferentie voorafgaand aan de finale. Dit jaar ging dat bij de JO13-poule om SBC JO13-1 en Wilhelmina JO13-1. In de JO15-categorie speelden SBC JO15-1 en DESK JO15-1 tegen elkaar. Teams als Nuenen JO13-1, UNA JO13-1 en Dongen JO15-1 die allemaal hoger spelen dan SBC, waren toen al uitgeschakeld. De Sonse teams deden het dus uitstekend. SBC JO15-1 wist dat bovendien te bekronen met het winnen van de finale na strafschoppen, een geweldig mooie prestatie. Extra leuk was dat de zoon van hoofdsponsor Dinkelberg als speler van de JO15-1 in zijn laatste jaar het toernooi wist te winnen.

De organisatie, bestaande uit Jessica Koorn, Wouter Huberts en Luc Ross, kijkt terug op een geweldige dag waarbij wederom heel veel vrijwilligers paraat stonden om te helpen. Het was weer mooi om te zien wat er binnen een club als SBC allemaal voor elkaar kan worden gekregen door de vele goede vrijwilligers die er rondliepen.

 

 

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>