De overallkampioenen Manege Sonniushof
De overallkampioenen Manege Sonniushof Foto: Ingezonden

Maud van de Ven Manege Sonniushof kampioen 2019

Algemeen sport

Son en Breugel - De manegekampioenschappen op Manege Sonniushof vonden zondag 30 juni plaats. Het was een zonnige, warme en lange dag. Om 09.00 uur gingen de eerste deelnemers in de dressuur van start, om 20.00 uur sprong de laatste combinatie het parcours. Er werd goed gepresteerd door de verschillende combinaties.

Maud van de Ven was de onbetwiste kampioen. Met Shakira werd zij tweede in de dressuur en wist zij het springen te winnen. Hiermee werd ze niet alleen kampioen overall manegepony's, maar ging zij met de dagprijs voor de beste combinatie naar huis.

De deelnemers hadden beperkt kunnen oefenen, omdat met de hoge temperaturen de afgelopen week rustig aan gedaan werd met de paarden en pony's. Bij de dressuurproeven die in de ochtend gereden werden, waren er toch hoge scores. Amber Migchels wist met Bart de beste proef neer te zetten, zij werd daarmee kampioen dressuur manegepony's. Maud van de Ven werd tweede, Malon Toirkens en Shirley pakten het brons in deze rubriek.

Bij de dressuurrubriek manegepaarden mocht Debbie Millenaar met Urban de gouden medaille in ontvangst nemen met een afgetekende overwinning. Eline Veldboer werd tweede met Unicum S, gevolgd door Emmie Verhulst en Zylkevera. Bij de eigen pony's was Lenni Baats de beste combinatie met haar Jenny. Het zilver ging naar Lisa van de Bemt met haar pony True. Iris van der Linden eindigde met Victory op de derde plaats. Bij de eigen paarden won Michelle Das met de pas vierjarige Kismet S. Fleur Verkaart werd met Amadeus tweede, Manon van Iersel en Jyraja J mochten als derde op het podium plaatsnemen.

In de middag werd het springen verreden in een uitdagend parcours. Maud van de Ven won bij de manegepony's. Tallyman deed goede zaken en werd met Meike van Diesen tweede en met Tess Kuperus derde. Bij de manegepaarden werd Emilie Donker met Walonso S manegekampioen springen manegepaarden. Lotte Rieff werd met Urban tweede en Anne de Vet pakte de derde plaats met Bart. Bij de eigen paarden en pony's was Janneke Peeters met Jacky de snelste combinatie. Fleur Verkaart werd met Amadeus tweede en brons was er voor Kyra Paulus met Sunny.

De overallkampioenen (dressuur en springen) werden Maud van de Ven met Shakira bij de manegepony's (tweede en eerste), Ivy Bakarbessy met Zylkevera bij de manegepaarden (negende en vierde) en Fleur Verkaart bij de eigen paarden en pony's (tweemaal tweede).

Afbeelding
Algemeen 17 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 18 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 21 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella