Logo mooisonenbreugel.nl
In de kiosk Snowradio met op de achtergrond de overdekte ijsbaan (Archieffoto 2018)   | Fotonummer: d6e87e
In de kiosk Snowradio met op de achtergrond de overdekte ijsbaan (Archieffoto 2018) (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

Eenzijdige en voorbarige conclusie Snow Radio brengt onrust

Son en Breugel - Het bericht van Snow Radio op Facebook dat ze een beloning aanboden voor degene die hen aan een nieuwe locatie kon helpen deed nogal wat stof opwaaien. Snow Radio gaf in het Facebookbericht aan dat de gemeente geen vergunning zou afgeven voor de kiosk locatie omdat het IJsfeest Snow Radio had laten weten geen heil te zien in samenwerking. De gemeente zou volgens Snow Radio als eis gesteld hebben dat als er geen samenwerking zou zijn, er geen vergunning voor Snow Radio bij de kiosk afgegeven zou worden. Een eenzijdige een voorbarige conclusie van Snow Radio, zo blijkt na hoor- en wederhoor.

Redacteur: Ineke van Uden

Al twee jaar zet Snow Radio rond de kerstdagen een muzikaal programma neer in de kiosk. Inmiddels een gewaardeerd evenement omdat het veel amusement brengt. De opbrengst van Snow Radio was afgelopen twee jaar bestemd voor een lokaal goed doel. En ook dat stemt menigeen tevreden. Het IJsfeest en Snow Radio zijn twee evenementen die naast elkaar gehouden worden. De gemeente die de vergunningen verleent vroeg (ook) voorgaande twee jaren of beide evenementen willen samenwerken.

Afstemmen
In een interview met de krant vraagt bestuurslid van Snow Radio Peter-Jan Mischke zich af of de gemeente überhaupt wel een eis (tot samenwerking) aan een vergunning mag stellen. De gemeente stelt niet deze 'eis' met de intentie dat het één evenement wordt. Wilma Vogels, namens de gemeente: "Je moet dit zien in het kader van afstemming. Niet tegelijk een optreden waarvan de muziek nogal hard is. Of dat je samen afspreekt waar je bijvoorbeeld de bezoekers de fiets laat parkeren. Met afstemming tussen deze twee evenementen bereik je dat deze evenementen goed naast elkaar kunnen bestaan."

Ferme taal
Een dag voordat afgevaardigde Frits Helders, bestuurslid van Snow Radio met de gemeente zou spreken over de vergunning werd door Toine Buijtels van Snow Radio het bericht geplaatst dat de gemeente geen vergunning wilde verlenen omdat het bestuur van het IJsfeest had laten weten geen heil te zien is samenwerking. Dit bericht kwam zowel bij de gemeente, bij het IJsfeest en bij Frits Helders totaal onverwacht. Het Facebookbericht kreeg circa tachtig reacties die er niet om logen. De gemeente werd in ferme taal als 'vuile huichelaars' of 'leugenaars' van alles verweten en ook het IJsfeest kreeg er van langs.

Verbazing
Camille Appels, bestuurslid van het IJsfeest en ook zijn mede-bestuursleden waren zeer verbaasd over het Facebookbericht van Snow Radio. Camille:"Het bestuur van het IJsfeest had namelijk net een gesprek gehad met Frits Helders en Franc Speetjens waarin duidelijk was gesteld dat beide evenementen los van elkaar gezien moet worden, maar waar afstemming op bepaalde vlakken mogelijk is." Het IJsfeest geeft nadrukkelijk aan dat wat hen betreft Snow Radio in de kiosk geen probleem is: "Afgelopen jaren leert dat de communicatie tussen Snow Radio en ons wat constructiever zou kunnen. Dat realiseren we ons. We zoeken geen samenwerking, maar afstemming. En dat is ook wat de gemeente van ons vraagt."

Soepel verlopen
Wilma Vogels was ook verbaasd over het Facebookbericht: "Wij hebben als gemeente geen vergunning ingetrokken. Wat we vragen als twee evenementen zo dicht bij elkaar op dezelfde dagen actief zijn, dat ze dan wat zaken afstemmen. Dan loopt alles wat soepeler en voorkom je bijvoorbeeld geluidsoverlast voor omwonenden en irritatie tussen beide evenementen."

Storm in glas water
Samenvattend kunnen we dus stellen dat het IJsfeest best wil afstemmen met Snow Radio conform de voorwaarden die de gemeente in de vergunning heeft vastgelegd. Al met al bleek de onhandige communicatie vanuit Snow Radio, die via Facebook tot heftige reacties heeft geleid, een storm in een glas water te zijn. Een storm laat nogal eens schade na. Frits Helders heeft inmiddels zijn bestuursfunctie bij Snow Radio neergelegd. Laten we hopen dat deze storm niet nog meer schade veroorzaakt, want ten slotte is Snow Radio een waardevol initiatief en een gewaardeerd evenement.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>