Logo mooisonenbreugel.nl
Theo Verhoeven draagt met een gerust hart zijn zaak over aan Nicky van der Wijst    | Fotonummer: 8e3328
Theo Verhoeven draagt met een gerust hart zijn zaak over aan Nicky van der Wijst (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

Bloemsierkunst Le Soleil krijgt nieuwe eigenaar

Son en Breugel - De jonge onderneemster Nicky van der Wijst neemt per 1 september het stokje over van Theo Verhoeven van Bloemsierkunst Le Soleil. Theo gaat genieten van zijn welverdiende pensioen en draagt met een gerust hart 'zijn' winkel over aan Nicky. Voordat Nicky officieel opengaat op vrijdag 13 september, sluit ze eerst twee weken om de nodige werkzaamheden uit te voeren. De winkel ondergaat een grote metamorfose met een nieuwe vloer, aanpassingen in het interieur en een nieuwe uitstraling.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Voor Nicky is het een logische stap dat zij de nieuwe eigenaresse wordt van Bloemsierkunst Le Soleil. "Ik wist als leerling in groep 8 al dat ik bloemist wilde worden. Na de lagere school heb ik Helicon VMBO in Eindhoven gevolgd waar ik ben begonnen met mezelf te specialiseren in de bloemsierkunst. Tijdens deze studie ben ik als veertienjarige bij Theo in de winkel gaan werken als zaterdaghulp. Na het VMBO ben ik naar Den Bosch gegaan voor de opleiding MBO Bloem en Vormgeving." Nicky zou toen al voor zichzelf kunnen beginnen, maar ze koos ervoor om haar kennis nog meer te verbreden. Net voor de zomervakantie heeft Nicky de tweejarige opleiding AD Bloemsierkunst aan de Aeres Hogeschool Wageningen afgerond.

Overname
Enige tijd geleden liet Theo weten dat hij zijn zaak wilde overdragen. "Wat begon als een grapje, werd later bloedserieus. Ik begon er steeds meer over na te denken en zag een nieuwe toekomst met een eigen zaak wel zitten. Het is echt een droom die uitkomt. Wat is er mooier om in mijn eigen dorp een bloemenzaak over te nemen", vertelt de 22-jarige Nicky met een lach op haar gezicht. Behalve dat Nicky de bloemenzaak overneemt, neemt ze ook al het personeel over. "De winkel blijft zijn dorpse karakter behouden en ook de hoge kwaliteit die klanten uit Son en Breugel en omgeving gewend zijn, blijven wij hen aanbieden."

Assortiment
De kwaliteit kan Nicky waarborgen doordat dezelfde leverancier de bloemen, planten en accessoires blijft leveren. "Ook ben ik aan het kijken om het assortiment uit te breiden, waardoor er wellicht een leverancier bijkomt." De klanten kunnen nog steeds kiezen uit boeketten die al klaar staan en op verzoek van de klant stellen wij uit losse bloemen een boeket samen. Verder kunnen klanten natuurlijk nog steeds bij Bloemsierkunst Le Soleil terecht voor leuke bloemstukjes, vaste planten, bruidsboeketten en rouwwerk. "Daarnaast ga ik workshops verzorgen voor o.a. Kerst en Pasen."

Bestellingen
Ondanks dat de winkel van 1 tot 12 september in verbouwing is, worden er gewoon bestellingen aangenomen en worden de e-mails en binnenkomende telefoontjes beantwoord. Particulieren en zakelijke contacten die een abonnement hebben op levering van bloemen en planten hoeven zich geen zorgen te maken, ook dit loopt gewoon door.

Feestelijke opening
Op vrijdag 13 september en zaterdag 14 september staat de feestelijke opening op de agenda. Klanten ontvangen leuke kortingen op hun aankoop en ontvangen een leuk presentje. Iedereen is van harte welkom om de nieuwe zaak te komen bewonderen. Onder het genot van een drankje kan er getoost worden op de nieuwe eigenaar en haar team. "Bloemsierkunst Le Soleil blijft het dorpse karakter houden waar de klanten zich thuis voelen, kwaliteit hoog in het vaandel staat én waar tijd is voor een gezellig praatje met de klanten", aldus de trotse eigenaar in spé.

 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>