Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: e78c7c
Foto: Wil Feijen
Jubileum

Harrie en Andra van Doorne–Wijnen 50 jaar getrouwd

Son en Breugel - Andra en Harrie zijn beiden in Eindhoven geboren en hebben elkaar leren kennen tijdens het dansen op dansschool Van Vuuren in Eindhoven. "Zo'n dansschool waar je minimaal een meter afstand van elkaar moest houden", vertelt Harrie lachend.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

Het leven van Harrie heeft altijd in het teken gestaan van auto's. Zijn vader was de oprichter van de landbouwwagenfabriek van DAF. Harrie begon met zijn 16 jaar aan de IVA-opleiding in Driebergen. "Ik moest hard studeren. Het was een zware opleiding met 36 vakken. Na mijn opleiding ben ik onderaan begonnen. Ik wilde alles onder de knie krijgen, zowel het werk in het magazijn, maar ook het werk als automonteur", gaat Harrie verder. Voor de taal heeft Harrie onder andere in Frankrijk, Duitsland en Engeland gewerkt.

Heimwee
Op zijn 26e was Harrie directeur van een eigen vestiging voor DAF in Rotterdam. Daarna werd hij gevraagd om een dealerschap voor DAF in Lyon op te zetten. Hij vroeg of Andra met hem mee wilde gaan naar Frankrijk. Ze hadden inmiddels twee dochters, Chantal en Marsja. Maar na vier jaar kreeg Andra ontzettende heimwee naar Noord-Brabant. Ze wilde heel graag terug. "Ik heb tegen Harrie gezegd dat hij alles mocht hebben, zelfs de kinderen. Maar ik ga terug", blikt Andra terug. In het holst van de nacht vertrok Andra met de auto. Ze kwam niet verder dan de hoek van de straat. "Harrie had de benzine uit de auto gehaald, zodat ik niet weg kon." Harrie wist dat Andra echt terug wilde. Daarna zijn ze in Son gaan wonen. Harrie heeft daarna nog voor verschillende andere autofabrikanten gewerkt. Als laatste heeft hij nog 15 jaar als directeur marketing en sales, worldwide bij de huidige DAF gewerkt. "Nadat het bedrijf werd overgenomen door een Amerikaans bedrijf, ben ik op 60-jarige leeftijd ermee gestopt. Ik kon niet tegen hun manier van werken", aldus Harrie.

Verhuizen
Andra is met haar 15 jaar bij Phillips op de tekenkamer gaan werken tussen dertien mannen. "Na ons trouwen zijn we naar Alphen aan de Rijn verhuisd. Het was moeilijk om aan zo'n zelfde baan te komen, want dat was echt een mannenwereld." Harrie was ontzettend veel op reis in verband met zijn werk en Andra vergezelde hem zoveel als ze kon. Ze hadden gelukkig hele lieve grootouders die op hun kinderen pasten. Ze zijn in totaal elf keer verhuisd.

Sporten
Op aandringen van Andra is Harrie na zijn werkzame leven voorzitter geworden van een tennisclub. "Iedereen kent me nu", vertelt een lachende Harrie. Harrie brengt zijn tijd nu door met schilderen en sporten. Andra is een echt familiemens en is heel graag onder de mensen. In haar vrije tijd tennist ze en speelt graag een partijtje golf.

Feest
Harrie en Andra wonen sinds twee jaar in hun mooie appartement aan het Kanaal. "Ik heb hier nog elke dag een vakantiegevoel", geeft Andra aan. "We hebben een heel groot sociaal leven en hebben nog heel veel lol samen." Ondanks dat Harrie zoveel gereisd heeft, heeft Andra zich nooit eenzaam gevoeld. "Op 16 september zijn we 50 jaar getrouwd. We gaan dit binnenkort samen vieren met onze kinderen, drie kleinkinderen, familie en vrienden bij De Zwaan.

DeMooisonenbreugelKrant wenst dit sympathieke paar een fijn feest en nog vele gezonde jaren samen.

 

 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>