De ambassadeurs
De ambassadeurs Foto: Ingezonden

Lopen in en voor de vrijheid tijdens de Ambassador Freedom Run

Algemeen

Son en Breugel - Het kan je bijna niet ontgaan zijn, afgelopen periode stond in het teken van Remember September - 75 jaar Vrijheid. Heel de regio inclusief Son en Breugel dorp stond bol van de activiteiten. In het kader van dit alles vond woensdag 18 september de Ambassador Freedom Run plaats. In alle opzichten geen gewone run en maar liefst drie Sonse hardlopers mochten erbij zijn.

Velen zijn inmiddels bekend met het jaarlijkse hardloopevenement de Freedom Run bij 't Boshuys. Destijds opgezet als een vijfjarenproject. Nu, na vier jaar een steeds succesvollere Freedom Run te hebben neergezet, werd dit vijfde jaar het kroonjaar voor de Stichting 18 September. Deelnemers van het eerste uur van de Freedom Run, de ambassadeurs, waren uitgenodigd om van Valkenswaard naar Eindhoven ter begeleiding van het bevrijdingsvuur in colonne naar Eindhoven te lopen. Over dezelfde weg waar 75 jaar geleden onze bevrijding vanuit het zuiden begon.

In Valkenswaard werd het vredesvuur door de wielrenners uit Bayeux overgedragen aan de lopers, dit was tevens de start van de colonne. Het was een mooi gezicht, auto's stopten en er werd langs de hele route flink aangemoedigd door het enthousiaste publiek. Het weer was bovendien perfect.

Na aankomst in Eindhoven werd vervolgens door de groep deelgenomen aan het défilé voor de twee veteranen van weleer en tevens symbolen van de Freedom Run; Joe Cattini en Armando Marquez. Met deze groots opgezette 75-jarige viering komt er wellicht een einde aan een tijdperk, de helden van toen zullen er niet voor eeuwig zijn, des te belangrijker is het om te blijven herinneren. Het was een indrukwekkende bijeenkomst, een om nooit te vergeten.

Vrijheid vier je samen en om met de woorden van Joe Cattini af te sluiten: "Without Freedom there is nothing."

Afbeelding
Algemeen 9 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 9 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 12 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen gisteren Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella