Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Helaas weinig publieke animo voor Radio S&B discussieavond

Algemeen

Son en Breugel - Een mooi initiatief van Radio S&B om een politieke discussie avond te organiseren in het Vestzaktheater trok helaas maar vijftien mensen publiek. En dat waren allen steunfractieleden. Politiek dichter bij de inwoners brengen heeft nog een lange weg te gaan. Misschien dat het vergaderen op verschillende locaties in verband met de renovatie van het gemeentehuis inwoners wel beweegt om politici te ontmoeten. Dat zal de komende tijd moeten blijken.

Redacteur: Ineke van Uden
Fotograaf: Wil Feijen

Verschillende onderwerpen passeerden de revue onder leiding van Mario Smulders en Lucy van de Wier. Aan tafel zaten afgevaardigden van de zes politieke partijen. Uiteraard was de MFA onderwerp van gesprek. 23 oktober zullen meerdere ontwerpen van verschillende architecten voorgelegd worden aan de inwoners van Son en Breugel. De inwoners zijn aan zet om hun reactie te geven op de nieuwe ontwerpen. Dat er nog niet of niet weer opnieuw contact is gezocht met de gebruikers van het nieuwe dorpshuis bevreemde onder andere Kees Vortman van de VVD: "Net zoals we een participatieproject hebben om de mening van de inwoners te horen, zou het handig zijn om ook een participatieproject neer te zetten richting de gebruikers." De architecten gebruiken nu het 'plan van eisen' wat al eerder was opgemaakt. Uitgaande dat alle gebruikers van 'toen' nog steeds naar het MFA willen en met dezelfde wensen.

Schoolgebouw Breugel
Over en weer werden over diverse onderwerpen zoals de scholenlocatie in Breugel, de verhoging van de OZB en burgerparticipatie de nodige standpunten uitgewisseld. Wat betreft de schoollocatie is Henk Hulsen (CDA) overduidelijk: "We moeten niet weer opnieuw allerlei onderzoeken doen. Laten we kijken wat de huidige opties zijn. De coalitie gaat voor twee scholen in een gebouw op de locatie van De Krommen Hoek. We luisteren naar de verkeersproblemen die omwonenden noemen. Zij zijn niet tegen twee scholen in één gebouw op De Krommen Hoek locatie, maar ik zie hun weerstand als 'zorgen uiten' en daar moeten we iets mee." Of Henk namens de hele coalitie spreekt is maar de vraag. Remco Heeren (Dorpsvisie): "Wethouder Jos de Bruin heeft een nieuwe locatie op de plaats van speeltuin De Molenwiek ingebracht. En als er nog meer locaties boven komen borrelen dan hoor ik dat ook graag. Je zet een nieuw schoolgebouw voor zeker veertig jaar neer. Dan heb ik het liefst zoveel mogelijk ideeën om een juiste keuze te kunnen maken."

Tevreden over...
Het rondje met de vraag 'waar ben je tevreden over en wat wil je nog realiseren' bracht de volgende antwoorden.

Monique van Zwieten (D66) is blij met hoe het subsidiebeleidsplan vorm heeft gekregen in samenwerking met de verenigingen: "Ook ben ik blij dat D66 een steentje heeft kunnen bijdragen aan rookvrije speeltuinen en dat onze motie 'uitbreiding toerisme' omarmd is."

Joris van Dam (PvdA/ GroenLinks) ziet graag voortgang van de MFA en dat er in ieder geval voor De Regenboog huisvesting gerealiseerd wordt: "Maar ook blijven we hameren op de noodzaak van sociale woningbouw."

Kees Vortman (VVD): "Ik kijk politiek gezien op weinig zaken tevreden terug. Het subsidiebeleidsplan is goed vormgegeven. Wél heb ik plezier om te zien waar ons dorp sterk in is. Kijk eens naar het bevrijdingsfeest. Zoveel mensen op de been."

Elly Brocken (Dorpsbelang): "Wij zijn blij met de regeling rond hemelwaterafkoppeling en we hopen dat Ekkersrijt de aandacht krijgt die het verdient."

Remco Heeren (Dorpsvisie): "Ik vind dat we het best goed voor elkaar hebben. Blij dat iedereen mee kan en mee mag doen. Ik vind ook dat wij samen goed door één deur kunnen. Iets wat wel eens anders in de media verwoord wordt."

Henk Hulsen (CDA) ziet dat wat anders: "Wat ik jammer vind is dat we elkaar in de Sonse politiek zaken misgunnen. Dat we steeds oppositie en coalitie tegenover elkaar hebben staan. Laten we daar eens iets aan doen. Burgers hebben hier ook genoeg van." En juist die burgers waren er niet op deze discussieavond.

Afbeelding
Algemeen 10 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 10 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 13 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella