Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 328254
Foto: Wil Feijen
Algemeen / Son & Breugel

Jan en Truus van Reeken-Van Houtert 50 jaar getrouwd

Son en Breugel - Jan is een rasechte 'Sonnenaar'. Hij is geboren midden in het centrum van Son. Truus is geboren in Erp en heeft tot haar trouwen in Gemert gewoond. Jan en Truus hebben elkaar ruim vijftig jaar geleden leren kennen op de kermis in Nuenen.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

Truus was op vakantie bij haar tante in Nuenen en wilde graag kermis gaan vieren. Jan was daar toevallig ook met een heel stel vrienden. "We vonden elkaar wel aardig", vertelt Jan. "Ik wilde eerst nog op vakantie. Na twee weken besloot ik om eens poolshoogte te gaan nemen in Gemert of ze nog wel interesse in mij had.". Het leven van Jan stond in die tijd helemaal in het teken van voetballen. "Na een paar weken moest ik met Jan mee naar Son om met zijn voetbalmaten kennis te maken. Ik weet nog heel goed dat heel de voetbalclub me aanstaarde toen ik het café binnenkwam", lacht Truus. "Het leek wel of ik door een keuring moest."

Bruiloft besproken
Na acht maanden verkering zijn Truus en Jan getrouwd. "Ik had er zo'n hekel aan om iedere keer naar Gemert te rijden", gaat Jan verder. "In eerste instantie hadden we een huis gekocht in de Wilhelminalaan. Dat ging wegens omstandigheden niet door. De bruiloft en alles was al besproken dus we moesten iets. Het is toen de Irenestraat geworden waar we dertig jaar gewoond hebben en waar ook onze twee dochters geboren zijn."

Eigen bedrijf
Jan heeft tot zijn 55 jaar bij de luchtmacht als metaalbewerker gewerkt. Daarnaast had hij als hobby auto's repareren. De hobby liep zodanig uit de hand dat de garage te klein werd. Dertig jaar geleden zijn Jan en Truus naar Ekkersrijt verhuisd en hebben daar een mooi bedrijf opgebouwd met het repareren en verkopen van auto's.

Samenwerken
Truus heeft jarenlang op een architectenbureau in Helmond gewerkt. Tot hun tweede dochter geboren werd. "Jan kreeg het steeds drukker met zijn autobedrijf en hij had ook zijn baan nog", vertelt Truus. "Als de kinderen in bed lagen dan ging ik naar de garage en begon ik alvast de auto's 'af te breken'. Dan kon Jan de auto's voor de klanten verder repareren. Dat scheelde Jan een hoop werk." Dit hebben ze jarenlang samengedaan. Truus nam tevens de administratie voor haar rekening.

Vakanties
"We hebben nooit tijd gehad voor hobby's", gaat Truus verder. "We hebben samen heel hard gewerkt. Het was door de week werken en in het weekend gingen we vaak samen op stap. In de vakantie trokken we er samen met de caravan op uit."

Afscheid
Per 30 november stopt Autobedrijf Van Reeken op Ekkersrijt. Jan: "We willen langs deze weg al onze klanten bedanken voor het vertrouwen en niet te vergeten onze trouwe koffiedrinkers. We gaan nu samen genieten. We laten onze oude klanten niet in de steek. We hebben nog enkele klanten die niet goed weten waar ze nu naar toe moeten en die blijven we natuurlijk helpen." Die auto's blijven Truus en Jan ophalen en brengen die naar een bevriende collega. "Het blijft een hobby!"

Leuke dag
"Samen met onze twee kinderen en drie kleinkinderen gaan we er op onze trouwdag een leuke dag van maken", stuiten Jan en Truus af. DeMooiSonenBreugelKrant wenst Jan en Truus een mooie dag.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>