Afbeelding
Foto: Wil Feijen
Foto's

Geslaagde Make-A-Wish Challenge

Algemeen

Son en Breugel - Het is dinsdagmiddag 10 december. In basisschool De Stokland ruikt het heerlijk naar verse soep en warme saucijzenbroodjes. Leerlingen van groep 8 zijn nog druk bezig met het bereiden van de hapjes voor de high tea en in de aula van de school worden de tafels gedekt.

Redacteur: Sanne van de Sande
Fotograaf: Wil Feijen


Om kwart voor één stroomt de aula vol met ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden. Op de tafels staan mooie, door de kinderen zelf beschilderde, etagères en bordjes. Na een welkomstwoord komen de leerlingen van groep 8 rond met thee en koffie, daarna serveren ze heerlijke zelfgemaakte hapjes. Er is voor elk wat wils; soep, saucijzenbroodjes, groentesticks, gevulde eitjes, cakejes en brownies. Hoewel het veel werk was om alle hapjes te maken, is het zeker de moeite waard. De gasten genieten en de opbrengst gaat naar het goede doel.

Het goede doel
"We hebben voor Make-A-Wish gekozen omdat we het fijn vinden om zieke kinderen een leuke dag te kunnen bezorgen", vertelt Nille de Beer (12) na afloop van de high tea. In de klas hebben ze een film van Make-A-Wish gekeken over een jongen met een hersentumor die in de snoepfabriek zelf snoep mocht maken. "Het was de mooiste dag van zijn leven, dat zag je ook echt in het filmpje", aldus Jorg de Visser (11). Nille: "De zieke kinderen mogen die dag echt alles zelf bepalen, ze kunnen ook kiezen hoe ze vervoerd worden, zoals bijvoorbeeld met een brandweerwagen." Robin Jansen (11) vult aan: "Het is fijn dat ze even kunnen vergeten dat ze ziek zijn."

Challenges
De voorbereiding voor de inzameling begon maanden geleden. De taken werden verdeeld en er werden challenges bedacht. Ze moeten bijvoorbeeld in de school driehonderd tafels in vijfentwintig minuten poetsen. "En we hebben achttienhonderd statiegeldflessen opgehaald", vertelt Robin trots. Daarnaast hebben ze de bingo en high tea voorbereid en met de hele school dingen gemaakt om op de markt te verkopen. Milou Kreijveld (11): "Gisteren hebben we thuis koekjes gebakken en tijdens de workshops maken we nog meer; bijvoorbeeld kerststukjes en armbandjes." Later op de avond moeten ze een uur lang dansen zonder stil te staan. Vermoeiend, maar Jorg verwacht dat het voor hem geen probleem zal zijn: "Ik zit onder dansen, dus ik ben het wel gewend."

Naar huis
Het is een lange dag voor de kinderen. "Vanavond om half elf gaan we naar huis en dan ontbijten we morgenvroeg om half tien op school", vertelt Milou. Robin: "We kunnen niet op school blijven slapen, dat is wel erg jammer." Voorgaande jaren bleven de leerlingen van groep 8 in de school overnachten. Dit jaar werd de regelgeving echter aangescherpt en was het niet haalbaar om tijdig aan de eisen van de brandweer te kunnen voldoen. De teleurstelling is voelbaar, maar de kinderen begrijpen wel dat het voor hun eigen veiligheid is. "Het is echt heel jammer dat het bij ons gebeurt, maar iemand moet de eerste zijn", aldus Milou. Als de kinderen vanavond naar huis gaan, wacht meester Mikel en juffrouw Evi nog een belangrijke taak: het tellen van het ingezamelde geld. De verwachtingen van de kinderen zijn hooggespannen, ze hopen 2.500 euro op te halen.

Op 11 december ontvingen ze het bericht dat ze de challenge hebben gehaald! In totaal hebben ze 3.397,80 euro ingezameld. Gefeliciteerd!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 7 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 8 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 11 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen gisteren Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella