SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC Foto: Annie Maessen

An A Capella Christmas

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Just Us zingt alles zonder instrumentale begeleiding, de stem is het instrument. De uitdaging zit in het uitvoeren van soms heel complexe arrangementen die veelal door dirigent Angelo Smulders worden gemaakt of aangepast, speciaal voor Just Us. Op zondag 22 december om 15.30 uur zingen zij a capella het kertsconcert 'An a capella Christmas' in La Sonnerie in Son en Breugel.

De dirigent arrangeert bijvoorbeeld een bekend popnummer op een manier dat uiteraard de leading melodie hoorbaar blijft. Alles wat normaal door een band gespeeld wordt, wordt nu ingevuld door zangpartijen. Gitaar, basgitaar, toetsen, blaasinstrumenten, soms zelfs drums en percussie, alles moet worden uitgevoerd met de stem.

Koorlid Erica vertelt: "Het mooiste compliment dat we ooit kregen was dat een bezoeker na afloop zei 'ik kwam er eigenlijk na de pauze pas achter dat er helemaal geen instrumenten meedoen. En ik heb ze ook niet gemist.' Dat is wat krachtige a capella zang kan doen."

Dit komt allemaal aan bod bij Just Us in de Christmas Special op 22 december. Het programma is een mix van bekende en soms wat minder bekende kerstnummers en sfeervolle of vrolijke nummers uit het reguliere repertoire. Allemaal in een a capella Just Us jasje. En wat is er mooier dan een paar dagen voor kerst samen met het publiek op muzikale wijze in de ultieme kerststemming te komen.