Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Aanstaande vrijdag winkels tot 21.00 uur open

Zakelijk

Son en Breugel - De gemeente heeft besloten om de openingstijden van de winkels in Son en Breugel te verruimen op (Goede) vrijdag 10 april aanstaande. 

Volgens de winkeltijdenwet zouden de winkels op Goede Vrijdag na 19.00 uur hun deuren moeten sluiten. De winkeltijdenverordening gemeente Son en Breugel 2013 voorziet niet in een mogelijkheid om hiervan af te wijken, omdat de winkeltijdenverordening niet van toepassing is op Goede Vrijdag. 

Echter, gezien de huidige uitzonderlijke situatie heeft het college besloten, gehoord de gemeenteraad, om af te wijken van het bepaalde in de winkeltijdenverordening. 

Komend weekend is het Pasen. In verband met spreiding van de paasinkopen is het van belang dat de winkels ruime openingstijden kunnen hanteren. Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het college daarom besloten om toe te staan dat de winkels in Son en Breugel op 10 april 2020 (Goede Vrijdag) tot 21.00 uur geopend zijn. Meerdere supermarkten, zoals de Jumbo, de PLUS en AH in Son en Breugel zullen dus tot 21.00 uur i.p.v. van 19.00 uur geopend zijn.