Afbeelding
Foto: Wil Feijen
Foto's

Het was een unieke Koningsdag

Algemeen Koningsdag

Son en Breugel - Koningsdag 2020 gaat de geschiedenisboeken in als een unieke dag omdat deze dag nog nooit op deze wijze gevierd is. Dit jaar werd de verjaardag van de koning vooral online gevierd of op gepaste afstand.

Ook in Son en Breugel werd deze dag anders gevierd dan andere jaren. Ondanks de maatregelen kleurde maandag 27 april het dorp toch rood-wit-blauw en oranje, mede door de vele vlaggen die aan de gevels van de woningen wapperden en de inwoners die zich in oranje kleding hadden uitgedost voor ‘het koningsdag-gevoel’. In de wijk Breeakker hadden enkele buurtbewoners een alternatief plan opgezet. ’s Morgens zaten vele buurtbewoners in hun eigen tuin. Door een aantal vrijwilligers werd koffie of thee geschonken en een oranje tompouce of plakje cake uitgedeeld.

Om 10.00 uur sprak Koning Willem Alexander vanuit Paleis Huis ten Bosch via internet, tv en radio het Nederlandse volk toe. Hij liet in zijn toespraak weten dat ‘het coronavirus zich niet de les laat lezen, dus houd vol, ook na deze Koningsdag.’ Verder gaf de koning aan dat deze ‘Koningsdag-thuis’ een unieke Koningsdag wordt, vooral uniek omdat hij hoopt dat dit de allerlaatste ‘Koningsdag-thuis’ van de geschiedenis wordt

Om 16.00 uur bracht de koning een 'nationale toost' uit op deze unieke dag. Op hetzelfde moment toostten er heel veel Nederlanders met hem mee, ook in Son en Breugel. In het appartementencomplex Acaciastaete brachten de bewoners voor hun deur, en op gepaste afstand, een toost met elkaar uit op de koning.

Ondanks dat er geen festiviteiten in Son en Breugel waren, ging fotograaf Wil Feijen toch op pad en maakte een aantal foto's van dorpsgenoten. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 11 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 12 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 15 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella