Afbeelding

Lezerspodium: We verliezen geld!

Algemeen Lezerspodium

Son en Breugel - Dat zijn de woorden die met regelmaat gebruikt worden door onze collega’s van de andere fracties in de gemeenteraad als het gaat over de financiële overschrijding op het Sociale Domein.

Laat ik dat vast maar ontkrachten: hoewel we meer geld uitgegeven hebben dan we van tevoren dachten, besteden we dat echter aan meer ondersteuning aan jongeren en ouderen die dat nodig hebben. Onze zorg zit dan ook vooral bij de toegenomen zorgvraag. Komt dat omdat we makkelijker (zwaardere) hulp geven of stijgt het aantal mensen in onze samenleving die het echt niet meer redden?

Door de grote inzet van de werknemers, stagiaires en vrijwilligers binnen het CMD en dan vooral de LEV-groep wordt er ook preventief opgetreden en dat vertaalt zich in besparingen. Onze complimenten hiervoor. Maar blijkbaar stijgt de vraag desondanks. Vooral in de zwaardere hulpvragen.

Allemaal zijn we het erover eens dat het welzijn van de inwoners van ons dorp het allerbelangrijkste is, er mag niemand buiten de boot vallen. Echter daar hangt een prijskaartje aan. En door de huidige crisis kan dat nog wel eens veel hoger uitvallen. Een prijskaartje, dat we als gemeente wel moeten kunnen dragen. Het Rijk heeft ons de verantwoordelijkheid gegeven, maar heeft tegelijkertijd bezuinigd.

We hebben ook in de afgelopen jaren overgehouden op het Sociaal Domein. DorpsVISIE heeft er altijd voor gepleit dat in een apart spaarpotje te bewaren. Dan hadden we dat nu kunnen gebruiken. Helaas ging de toenmalige coalitie daar niet in mee.

Tijd dus om na te gaan denken waar onze prioriteiten liggen en of we deze wellicht bij moeten gaan stellen omdat we, en zo is het ook, geen onbeperkte middelen hebben.

Denkt u met ons mee?
Met dorpse groet en blijf gezond,
Helga Helders Fractie DorpsVISIE

Afbeelding
Algemeen 13 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 14 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 17 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella