Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: bdbe55
Foto: ©rivm.nl
Coronavirus

Drie patiënten opgenomen, vijf coronapatiënten overleden

Son en Breugel / Landelijk – Er zijn het afgelopen etmaal 3 patiënten opgenomen in het ziekenhuis opgenomen (geweest) volgens de cijfers van dinsdag 23 juni. In totaal zijn dit 11.853 personen. Het aantal overleden patiënten is met 5 gestegen het afgelopen etmaal. In totaal zijn er nu 6095 patiënten in Nederland overleden aan het coronavirus. De gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Er zijn 70 positief geteste personen de afgelopen 24 uur bijgekomen. Tot nu toe zijn er 49.722 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19 patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. 

Landkaartje en grafieken aangepast
Om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in Nederland over de tijd te kunnen volgen heeft het RIVM de weergave van de landkaart veranderd. Vanaf dinsdag 16 juni tonen zij de landkaart als een zogenaamde slidegrafiek, waarin per twee weken het verloop van de verspreiding te zien is. Via het menu linksboven zijn het aantal nieuw gemelde COVID-19 patiënten, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overleden patiënten over de periode van 27 februari tot dinsdag 16 juni te zien. Kijk hiervoor op www.rivm.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>