Logo mooisonenbreugel.nl
V.l.n.r. Freddie, Marieke, Ingrid, Janet en Ruben   | Fotonummer: ac112d
V.l.n.r. Freddie, Marieke, Ingrid, Janet en Ruben (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

Ons Dorp Kwist uitgebreid met vier nieuwe commissieleden

Drie leden van de Vragencommissie van Ons Dorp Kwist hebben na de editie van vorig jaar afscheid genomen. Voor het bestuur was dat reden om een oproep te plaatsen in deze krant en op social media voor nieuw talent. Vijftien dorpsgenoten hebben gereageerd, van wie vier dorpsgenoten zijn ‘aangenomen’. Zij maken vanaf begin maart deel uit van het team dat in oktober de achtste editie van Ons Dorp Kwist organiseert.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Ingrid Heinen, Janet van den Hurk, Marieke Schuddeboom en Ruben Bruggeman hadden zich aangemeld en zijn ervaren deelnemers van de kwis. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze precies weten hoe je als deelnemer antwoorden op de vragen kunt opzoeken. Deze ervaring nemen ze mee in het bedenken van de nieuwe vragen. Dat ze vorig jaar allemaal nog als deelnemer betrokken waren bij Ons Dorp Kwist, weerhield hen er niet van om zich aan te melden. Ingrid: “Vorig jaar heb ik voor het eerst meegedaan. Het was een hele gezellige en leuke avond. Met ons team zijn wij zelfs derde geworden.” Toch begon het bij Ingrid meteen te kriebelen toen ze de oproep voorbij zag komen. In haar beroep is ze dagelijks bezig met het maken van toetsen en examens voor het onderwijs. “Ik wilde mijn kennis delen en vind het bedenken van vragen leuker dan het oplossen.”

Steentje bijdragen
Vorig jaar heeft Janet niet deelgenomen. Haar vorige team deed niet mee en om zich aan te sluiten bij een ander team vond ze lastig. Toch wilde ze betrokken zijn bij Ons Dorp Kwist. “Nu zit ik aan de andere kant erbij en heb al veel voorpret gehad. We hebben al veel leuke vragen bedacht en je ziet de kwis groeien.” Marieke vindt puzzels oplossen helemaal geweldig en op muziekgebied is zij net een wandelende encyclopedie: “Voordat de oproep kwam heb ik al geroepen dat ik graag mijn steentje bij zou willen dragen aan de kwis. De oproep kwam wat mij betreft precies op het juiste moment.”

Goede mix
De laatste nieuwe kracht in het team is Ruben. Hij heeft tot nu toe alle edities meegedaan. “De eerste keer was het een beetje aftasten, maar gedurende de afgelopen jaren werd ik steeds fanatieker. Toch heb ik besloten om mij aan te melden. Het maken van de vragen is ook echt heel erg leuk om te doen.” De vragen die gemaakt worden zijn allemaal op te lossen, sommige iets gemakkelijker dan andere en de manier waarop verschilt ook iedere keer. De commissie is continu op zoek naar een goede mix van het niveau van de vragen en opdrachten. Het is een kwis die door jong en oud gespeeld kan worden en waarvan je van tevoren niet weet wat je ervan kunt verwachten. Samen met je teamgenoten een mooie en gezellige avond beleven en aan het einde van de avond een stuk wijzer zijn geworden van de wetenswaardigheden van én over Son en Breugel en alles wat er op internet te vinden is, dat is zeker.

In het diepe gegooid
Behalve de voorbereiding voor de editie in oktober zijn ze alle vier al ‘in het diepe gegooid’ met de digitale kwis Ons Dorp Kwist Thuis die in april werd gehouden. Die kwis werd in twee weken in elkaar gezet en de teams speelden vanuit huis digitaal mee. “We wilden eerst een beetje van de zijlijn meekijken, maar dat is niet helemaal gelukt”, vertellen ze alle vier. Door het enthousiasme van de overige leden werden de vier nieuwelingen meegezogen en werden onderdeel van het team. “Dat was een bijzondere ervaring omdat we tot dan toe alleen nog maar digitaal vergaderd hadden. Zelfs het voorstelrondje ging via Skype in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus”, aldus Janet. Inmiddels vergadert de commissie weer live en zijn ze al een heel eind met de vele verschillende vragen en opdrachten.

Aantal scenario's
Freddie Louwers, commissielid van Ons Dorp Kwist, vertelt: “We houden voor de kwis op 9 oktober rekening met een aantal scenario’s omdat we op dit moment niet weten wat de RIVM-maatregelen in oktober zijn. Het kan zijn dat we alles net zo kunnen doen zoals voorgaande jaren, maar er kunnen ook de nodige aanpassingen gedaan moeten worden. Wij zijn hier flexibel in en houden hier rekening mee bij de planning. De verantwoordelijkheid in het naleven van de maatregelen ligt ook bij de deelnemers; wij kunnen hen er alleen op wijzen dat zij zich hieraan dienen te houden. In het minst gunstige geval wordt er een aangepaste digitale versie van Ons Dorp Kwist gehouden. We houden het nieuws goed in de gaten en kunnen omschakelen als het nodig is.”

Feestavond
Over de feestavond is nog niets bekend. “We zijn aan het nadenken hoe we dit veilig kunnen laten verlopen. Ook hier houden we rekening met verschillende scenario’s en we houden ons altijd aan de dan geldende RIVM-maatregelen”, aldus Freddie.

Doe mee!
Heb jij je nog niet opgegeven voor de achtste editie van Ons Dorp Kwist? Meld je vóór 1 september aan met je team. Voor dertig euro doet jouw team mee en hiervoor ontvang je twee boeken met alle vragen en opdrachten. “Je hebt gegarandeerd een mooie en gezellige avond. Dus doe met zijn allen mee”, is de oproep van alle commissieleden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>