Afbeelding
Foto: ©pixabay.com

Geen versoepelingen, ook geen nieuwe maatregelingen

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel - Een half jaar geleden werd Nederland geconfronteerd met de eerste coronameldingen. Sinds die tijd zijn er veel persconferenties gehouden door minister-president Mark Rutte en de laatste maanden met minister Hugo de Jonge. Dinsdag 1 september stonden ze weer klaar om het Nederlandse volk toe te spreken. Nieuwe maatregelen werden niet bekendgemaakt, evenmin versoepelingen. Discotheken en nachtclubs blijven derhalve nog steeds gesloten.

Redacteur: Emmy Grit

“De anderhalve meter afstand en alle andere gedragsregels blijven nog steeds van kracht. Wij beseffen ons dat dit niet altijd eenvoudig is om na te leven en soms zelfs moeilijk vol te houden”, vertelde Mark Rutte tijdens de persconferentie op dinsdag 1 september. “Ondanks de genomen maatregelen is er een groot verschil met een half jaar geleden; zo zijn de scholen zijn weer open, de horeca en de bioscopen. We moeten echter wel blijven opletten, we moeten het samen doen, dan kunnen we het virus indammen.”

Stabiel
De afgelopen weken is het aantal besmettingen redelijk stabiel gebleven, rond de 500 per dag. Het reproductiegetal ligt op dit moment rond de 1, als het boven de 1 komt, dan neemt het aantal besmettingen ook toe. “We kijken bij de besmettingen met name naar het bron- en contactonderzoek. Hierdoor kunnen we de regels voortaan per regio bepalen, waardoor het voor kan komen dat in de stad andere regels gelden dan in jouw woonplaats”, aldus De Jonge.

Website
Op de website van de RIVM wordt vanaf 1 september per gemeente het aantal besmette personen, opnames in het ziekenhuis en overleden patiënten vermeld. In dit schema staat vermeld dat in Son en Breugel geen patiënten in het ziekenhuis liggen of zijn overleden; drie patiënten zijn positief getest.

Kijk voor alle informatie op RIVM.nl