Afbeelding
Foto: ©Veteranen Son en Breugel

Zesde Battle Fiets Tour

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De Veteranen Son en Breugel houdt zondag 13 september voor de zesde keer de Battle Fiets Tour, waarbij ze de belangrijkste punten van Operatie Market Garden 17 september 1944 gaan bezoeken.

Het idee om een tocht langs deze historische punten te organiseren kwam een jaar na de oprichting van ‘Veteranen Son en Breugel’. Maar hoe ga je dat doen? Achttien kilometer lopen is niet voor iedereen weggelegd, een bus huren maakt het geheel te duur en toen kwam het idee van de Battle Fiets Toer. Ongeveer iedere Nederlander heeft een fiets en kan die afstand afleggen. Daarbij kunnen mensen met een scootmobiel ook gemakkelijk meerijden. De Veteranen waren eruit voor wat betreft de verplaatsingsmethode en de logische route was zo uitgestippeld.

De afgelopen vijf jaar hebben de Veteranen al diverse bewoners van jong tot oud informatie gegeven over de bijzondere dagen van september 1944. Hierbij kregen ze vaak te horen ‘oh, dat wist ik helemaal niet, maar de Veteranen kregen ook informatie te horen over die dagen die zij helemaal niet wisten. Het heeft een positieve wisselwerking op elkaar. De Veteranen Son en Breugel zien heel graag dat deze geschiedenis bekend blijft in ons dorp, maar ook dat ze niet alleen gezien worden bij de herdenkingen.

Zondag 13 september is de voorspelling dat het mooi weer wordt om te fietsen en de kosten van vier euro per persoon maken het een betaalbaar uitje. Het bedrag wordt besteed voor bloemstukken en linten die de Veteranen tijdens de herdenkingen en bij overlijden van Veteranen laten maken.

Er wordt om 11.30 uur bij De Bongerd verzameld. In verband met de corona maatregelen dient u zelf eten en drinken mee te nemen.

Afbeelding
Algemeen 8 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 9 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 12 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen gisteren Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella