Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Strengere maatregelen tegen corona

Algemeen

Son en Breugel/ Landelijk - Dagelijks presenteert het RIVM de cijfers met betrekking tot het aantal positief op corona geteste personen, de opnames in het ziekenhuis en het aantal sterfgevallen. Na een betrekkelijk rustige periode stijgen deze cijfers de laatste dagen weer, ook in Son en Breugel. Volgens de overheid houden de mensen zich niet goed aan de regels en zijn er in acht delen van Nederland veel besmettingen met corona. Deze regio’s krijgen dus aangepaste, strengere regels. De regels moeten de stijging van het aantal besmettingen laten stoppen. De nieuwe maatregelen gaan ook voor Son en Breugel vanaf zondag 27 september om 18.00 uur in.

Dit betekent dat je na middernacht niet meer naar binnen mag bij cafés en restaurants en dus ook niet op het terras mag zitten of plaatsnemen. Ook de muziek moet om 24.00 uur uit en de horecagelegenheid moet om 01.00 uur haar deuren sluiten. Een uitzondering daarop zijn de afhaalrestaurants zij mogen tot 02.00 uur openblijven maar mogen na 01.00 uur geen alcohol meer verkopen.

Grote groepen
Er mag ook niet meer worden afgesproken met grote groepen om samen ergens naar toe te gaan. Als er meer dan 50 personen samenkomen moet dit vooraf worden gemeld bij de gemeente. Een uitzondering daarop zijn het openbaar vervoer, restaurant, cafés, religieuze bijeenkomsten, supermarkten en winkels maar ook andere plekken waar veel mensen lopen zoals markten.

Maar wat we vooral niet moeten vergeten

  •  Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Ga niet naar plaatsen waar het druk is.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Was vaak uw handen met zeep.
  • Bent u verkouden? Blijf dan thuis!
  • Heeft u koorts of bent u benauwd? Dan moeten alle huisgenoten thuisblijven.
  • Werk zoveel mogelijk thuis.