Donatie van 2500 euro voor De Waterengel
Donatie van 2500 euro voor De Waterengel Foto: Ingezonden

Samen betrokken voor rondvaartboot ‘De Waterengel’

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De financieel advieskantoren Bevers & Boschman en Coolen & Van Kuik dragen de speciale rondvaartboot ‘De Waterengel’ een warm hart toe. In samenwerking met Nh1816 Verzekeringen doneren zij 2.500 euro aan het goede doel, dat zich inzet voor de boot: Stichting Goud voor Oud. De Waterengel vaart vanaf kerstmis 2020 over de Brabantse wateren tussen ‘s-Hertogenbosch en Tilburg om gehandicapten en ouderen een fijne, onbezorgde dag te bieden.

Zowel Bevers & Boschman als Coolen & Van Kuik zijn gevestigd in Son én betrokken bij hun lokale samenleving. Klanten van deze kantoren zijn bovendien actief bij Stichting Goud voor Oud. Rudi Boschman van Bevers & Boschman, vertelt: “Juist nu, in deze coronatijd, vereenzamen gehandicapten én ouderen nog meer. De vaartochten op De Waterengel bieden hen de mogelijkheid om even uit de dagelijkse sleur te worden gehaald.” Bianca Coolen van Coolen & Van Kuik voegt daaraan toe: “Mensen genieten van de tocht en elkaars gezelschap. Wij vinden het belangrijk dat initiatieven als De Waterengel behouden blijven.”

Extra hart onder de riem
De twee advieskantoren willen De Waterengel een extra hart onder de riem steken. Met succes deden zij een beroep op het donatieplan ‘Samen Betrokken’. Vanuit de Coöperatie Nh1816 is dit fonds in het leven groepen om steun te bieden waar die nú het hardst nodig is. De donatie van 2.500 euro is een mooi bedrag voor De Waterengel, die afhankelijk is van giften om te kunnen varen. Daarvoor was eerst een renovatie nodig. Fondsen die eerder hadden toegezegd een financiële bijdrage te leveren, zijn door de coronacrisis afgehaakt. Daarom is een crowdfunding actie georganiseerd.

‘Even vergeten’
Stichting Goud voor Oud startte het initiatief ‘Even vergeten’ om De Waterengel weer volledig in gebruik te kunnen nemen om gehandicapten en ouderen een onbezorgde dag te bieden. Voornamelijk voor mensen die door dementie regelmatig zelf ‘even vergeten’, mensen die soms vergeten worden door hun meervoudige beperking en mensen die eenzaam zijn doordat zij vaak vergeten worden. De boot is rolstoeltoegankelijk, prikkelarm, kleinschalig en dementievriendelijk.

Bijzondere tijden vragen om bijzondere initiatieven
“De samenleving heeft het in deze tijden van het coronavirus ontzettend zwaar. Als coöperatieve verzekeraar willen we de kwetsbare mensen en maatschappelijke projecten een steuntje in de rug bieden, samen met onze adviseurs en verzekerden”, vertelt Dorine van Basten, bestuurslid Coöperatie Nh1816. “Wij hebben daarom een budget van 200.000 euro vrijgemaakt om steun te bieden waar die nú het hardst nodig is. Dat is waar Nh1816 voor staat: we verzekeren met oog voor de wereld om ons heen en zetten samen de schouders onder sterke maatschappelijke initiatieven. We zorgen voor elkaar.”