Logo mooisonenbreugel.nl
<p>V.l.n.r.: Nike Smits, Ine Conijn en Bernadette Hillenaar</p>   | Fotonummer: 1ee425

V.l.n.r.: Nike Smits, Ine Conijn en Bernadette Hillenaar

(Foto: Wil Feijen)
Samenloop Son en Breugel

Medisch Centrum De Linden en Bijna Thuis Huis MadeLief bundelen hun krachten

De medewerkers van Medisch Centrum De Linden en de vrijwilligers van Bijna Thuis Huis MadeLief vormen samen een team voor de Samenloop in Son en Breugel op 5 en 6 juni 2021. De Samenloop is een 24-uurs wandelevenement dat gehouden wordt bij de vijver in Son en Breugel. Een evenement om het leven van mensen die kanker hebben of hebben gehad te vieren, de overledenen te gedenken en geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Ook bij de vorige editie in 2016 hebben deze teams meegelopen. Ze denken nog steeds met warme gevoelens hieraan terug.

Redacteur: Ellen van der Vleuten

Fotograaf: Wil Feijen

Netjes op anderhalve meter afstand in een ruimte bij MC De Linden vindt het gesprek plaats met Ine Conijn, Nike (spreek uit Nieke) Smits en Bernadette Hillenaar; zij zijn de captains van dit team: Ine namens de apotheek met ongeveer 20 collega’s, Nike namens de huisartsenpraktijk met ongeveer 35 collega’s en Bernadette namens het Bijna Thuis Huis MadeLief met ongeveer 60 vrijwilligers.

Teamcaptain
De vorige teamcaptains hebben Nike gevraagd om teamcaptain te worden. Ze vertelt: “Ik vind het leuk om aan te pakken en te organiseren, dus waarom zou ik dit niet doen. Ik doe dit vanuit de huisartsenpraktijk samen met Marijke Sol en Nel Roelofsen. De dochter van mijn goede vriendin Corry, Sabine, is overleden aan kanker. Dat heb ik van heel dichtbij meegemaakt. Het is zo mooi om dan steun te kunnen geven.” Voor Nike is dit een extra stimulans om zich hiervoor in te zetten. Corry en haar man Rob hebben zichzelf inmiddels als vrijwilliger voor de Samenloop aangemeld.

Betrokkenheid
Ine vult aan: “Nike vroeg aan mij en Ineke Pouwels of wij dit namens de apotheek wilden doen en ik heb direct ja gezegd. In 2016 heb ik bij de Samenloop in de nacht gelopen; dat was heel emotioneel. Je voelde ook veel betrokkenheid bij mensen. Al die kaarsen en fakkels, dat was heel bijzonder. Je had echt het gevoel dat alle mensen in Son en Breugel even stil stonden bij kanker en er zich bewust van waren.”

Samenwerken
Vervolgens vroeg Ine aan Bernadette of het niet slim is om samen een team te vormen. Bernadette: “We hebben tijdens de vorige editie van de Samenloop ook al samen ontbeten en de verbinding vanuit MadeLief is er toch altijd al. Samen met Titia Braam leek ons dat een goed plan. Veel mensen die bij ons in het Bijna Thuis Huis komen, zijn daar vanwege kanker. Dat geeft een extra reden om hieraan bij te dragen.” Bernadette bevestigt ook het emotionele van de Samenloop: “De verhalen en zang tijdens de kaarsenceremonie bezorgen me nu nog kippenvel.”

Hartverwarmend
Nike geeft aan dat ze al begonnen zijn met acties. “Ik heb bedacht dat we knuffels gaan breien of haken voor kinderen met kanker. Vervolgens heb ik een advertentie in de krant gezet met een oproep aan mensen om wol te geven. Nou, dat heb ik geweten.” Inmiddels heeft ze een halve slaapkamer vol liggen met wol. Het levert ook hartverwarmende reacties op, van bijvoorbeeld twee dames uit Best die al 65 babymutsjes hebben gebreid. Collega Manouk Oerlemans wilde wel babykleertjes gaan naaien om te verkopen, dus werd er weer een advertentie in de krant gezet. Ook dat liep weer helemaal uit de hand met het aantal stofjes dat werd aangeboden. Dozen vol werden bij de praktijk afgegeven. “Het is zo mooi om te ervaren dat al die mensen gewoon geven en er niets voor terug willen. Dat doet me echt iets.”

Helpende handjes
Nu hebben de teamcaptains vooral nog mensen nodig om te helpen met knuffels breien of haken. Die krijgen dan een patroon met wol, zodat ze zelf aan de slag kunnen. Nike: “We krijgen regelmatig foto’s toegestuurd van onder andere takshonden, muizen en poppen. Inmiddels hebben we bedacht dat alle acties die we gaan doen, te maken hebben met kinderen. Ine en Ineke van de apotheek gaan kinderboeken inzamelen om te verkopen.”

Informatie
Mensen kunnen zich melden om mee te helpen met haken of breien (wol is er inmiddels voldoende) via nikesmits1@hotmail.com. Als je nog kinderboeken hebt die je kwijt wilt, dan kun je die afgeven bij MC De Linden. Wil je meer informatie over de Samenloop 2021 of een team inschrijven, kijk dan op www.samenloopvoorhoop.nl/sonenbreugel. Op dit moment hebben zich al 21 teams ingeschreven.

Nieuw logo KWF
KWF heeft een nieuwe koers, en dat vraagt om een nieuw logo. KWF doet meer dan alleen kankerbestrijding. Daarom is onze vertrouwde KWF-’krab met sabel’ in een nieuw jasje gestoken. Daarbij voldoet het oude logo uit 2003 niet meer in het digitale tijdperk. Een herkenbare en krachtige digitale identiteit is nu belangrijker dan ooit, gezien de 1,5 metereconomie die voorlopig de nieuwe realiteit is. Sommigen zien in ons nieuwe logo twee gespierde armen, anderen een zachte omarming. Tegelijkertijd is het een moderne variant van het lintje dat al jaren symbool staat voor de strijd tegen kanker.

Meer berichten