De in aanbouw zijnde raadzaal waarvoor de audiovisuele middelen wordt aangeschaft
De in aanbouw zijnde raadzaal waarvoor de audiovisuele middelen wordt aangeschaft Foto: Wil Feijen

Aanschaf audiovisuele middelen maken politiek toegankelijker en moderner

Algemeen gemeente

Son en Breugel - De gemeente heeft besloten dat zij 98.000 euro extra gaat investeren in audiovisuele middelen in het gerenoveerde gemeentehuis. Hiermee wordt de raadzaal van het gemeentehuis zo toekomstbestendig mogelijk gemaakt. De gemeente laat weten dat zij hebben gekeken naar de digitalisering van de maatschappij, maar ook met één oog naar de huidige situatie rondom de maatregelen tegen het coronavirus.

Redacteur: Adrie Neervoort

Door het installeren van deze middelen is streaming naar externen en het meekijken elders in het gebouw tijdens de commissie- en raadsvergaderingen mogelijk. Ook kan een vergadering in het gemeentehuis live gevolgd worden in de foyer, thuis en/of andere vergaderkamers. Het bedrag van 98.000 euro zal worden onttrokken aan het zogenaamde groeipad van de begroting van de centrumontwikkeling. Dit zal volgens de gemeente geen gevolgen hebben voor de verdere ontwikkeling van het centrum.

Verstandige investering
Volgens Joris van Dam (PvdA/GroenLinks) is het een verstandige investering: “Hierdoor maken we het voor de inwoners nog gemakkelijker om de politiek te volgen.” Henk Hulsen (CDA) is van mening dat de investering ervoor gaat zorgen dat de politiek daardoor letterlijk bij de inwoners de huiskamer binnen kan komen. “We faciliteren hiermee onze inwoners, niet de politiek”, aldus Henk Hulsen.

Lokale ondernemer
Er was ook een kanttekening te horen van Riny van Eerd van de nieuwe partij Voor U!. Deze partij was het ook eens met de investering, maar vroeg om de aanleg van het geluidssysteem door een lokale ondernemer te laten uitvoeren. Riny: “De gemeente vraagt tenslotte ook aan haar inwoners om zoveel mogelijk onze ondernemers te steunen, dus dat verwachten wij dan ook van onze gemeente.” Dit kreeg bijval van de andere partijen. Jelle de Jong (Dorpsvisie) merkte nog op dat lokale ondernemers erbij betrekken prima is, maar dat dit niet ten koste mag gaan van de kwaliteit van het geleverde.

Contract
Hiermee maakte de gehele politiek zich hard voor de lokale ondernemer. Wel wat laat, bleek, toen de burgemeester het laatste woord kreeg over dit onderwerp. Volgens hem zit de gemeente nog vast aan een contract met de firma Stam en De Koning, de uitvoerder van het project. De projectleider van de gemeente is bezig om binnen dit contract zoveel als mogelijk lokale ondernemers in te schakelen. “Dit is ook gewenst, omdat de ondersteuning na de oplevering ook van de lokale ondernemers gaat komen”, aldus de burgemeester.

Afbeelding
Algemeen 8 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 8 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 11 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen gisteren Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella